- Etter flere år med minustall viser regnskapet en liten pluss etter festivalen i fjor. Det viser at det var lønnsomt å gå tilbake til det opprinnelige konseptet med å samle festivalen på Ørland Kysthotell, sier markedsføringsansvarlig Kari Mathisen i Ørland Bluesklubb.

Nå håper hun at nye og gjerne yngre krefter melder sin interesse for å gjøre en innsats for bluesklubben som har arrangert Ørland Bluesfestival hver eneste høst siden år 2000.

Generasjonsskifte

- Det er nok et generasjonsskifte på gang, snittalderen på oss som sitter i styret i dag er 50 pluss, sier Mathisen.

HAR DU LEST DENNE? – Rørende da Kolbjørg (102) sa at hun husket Krissy

Ørland Bluesfestival har i alle år vært populær blant artistene i bluesmiljøet, og gjennom årene har en rekke nasjonale og internasjonale stjerner i musikksjangeren besøkt festivalen. Økonomisk har festivalen aldri vært en gullgruve, og den er heller ikke blant musikkfestivalene som har blitt tildelt de store summene i offentlig støtte.

Frivilighet og sponsorer

De første årene var kysthotellet rammen rundt festivalen, senere har bluesklubben utvidet til også å leie Ørland Kultursenter, der både Store Sal, kinoen og Black Box har vært brukt som scener for konsertene. Sist høst var hotellet nok en gang stedet for festivalen, blant annet med bruk av Skipperkroa som konsertlokale. I tillegg ble det rigget scene i kommunestyresalen i rådhuset.

SLIK VAR DET I 2015: Den magiske blues-resepten er tilbake

- Det er den store frivillige innsatsen, både fra medlemmene i klubben og andre, som gjør festivalen mulig. I tillegg er vi heldig som har en del gode og trofaste sponsorer. Alle fortjener en stor takk, sier Kari Mathisen.

Ønsker ungdomsrepresentant

4. februar står nok et årsmøte for tur i Ørland Bluesklubb. Nå håper Mathisen at flere ungdommer kan tenke seg å bli med i Ørland Bluesklubb.

- Vi ønsker oss en ungdomsrepresentant i styret, sier hun. Og tøyer gjerne grensa for ungdom til opp mot 30 år.

- Hvor stort er medlemstallet i klubben for tida?

- Har vi 20 er det bra!

- Har vi 20 betalende medlemmer, så er det bra, forteller Kari Mathisen. Medlemstallet står i skarp kontrast til besøkstallene på den årvisse bluesfestivalen som trekker besøkende i hopetall fra fjern og nær i løpet av festivalhelga.

DETTE ER OGSÅ BLUES: Nær fullsatt sal under kirkekonserten

- Nå håper vi at flere nye stiller på årsmøtet, da kan de også være med på å påvirke utformingen av årets bluesfestival. Om man er ikke er medlem i bluesklubben, så kan de melde seg inn på årsmøtet, avslutter markedsføringsansvarlig Kari Mathisen i Ørland Bluesklubb.

Geir Bertheussen (f.v.), Stan Street og Watermelon Slim var tre av artistene som skapte stemning på bluesfestivalen i 2015. Foto: Skjalg Ledang