Dette var femte året på rad at barnekoret holder denne forestillingen den første søndagen i advent.

Fullt band

Da barnekoret, med sine klare, fine barnestemmer, startet konserten med å synge «Tenn lys!», ja, da kom den gode, gammeldagse julestemninga sigende. Det til tross for at julesnøen manglet ute.

I år hadde barnekoret med seg fullt band under ledelse av korets trofaste musiker Knut Landsem, som akkompagnerte dem. Dette satte en ekstra spiss på forestillingen.

24 kalenderblad

Juleforestillingen het «En julekalender». Den var bygd opp rundt 24 kalenderblad, med et juleord på hvert blad. I år var det rødnissen og blånissen, spilt av Emilie Rosvold og Matilde Rosvold, som geleidet publikum gjennom julekalenderen. For hvert nytt kalenderblad, fikk publikum enten høre en sang, et lite drama, en artig kommentar eller en liten historie.

Noen av innslagene lokket fram smilet og latteren hos publikum, mens andre innslag ganske sikkert lokket fram en tåre eller to hos enkelte.

Latter og applaus

Barnekoret består av 23 flinke sangere i alderen ni til tolv år, og en god del av dem synger også gjerne solo. Alle sangerne gjorde en fantastisk innsats under forestillingen.

En fra publikum kommenterte sangprestasjonene sånn:

«… og så hører vi jo hva de synger».

Publikumet i den fullsatte salen så ut til å kose seg under hele forestillingen. Det kunne tydelig høres på både latteren og applausen.

Beathe Hovstein, dirigent og leder for YES, legger ned mange frivillige arbeidstimer for at YES skal kunne gi en sånn forestilling til Leksvik-bygda.

Barna i YES har selv bestemt at overskuddet fra juleforestillingen skal gå til Frelsesarmeens julegryte i Trondheim.