Tur-o er en forkortelse for turorientering. Det er en mosjonsaktivitet hvor orientering og naturopplevelser kombineres. Orienteringspostene til turorientering henger ute i skogen over lengre tid. Hovedpoenget med denne aktiviteten, hvor det ikke blir gjort tidtakingen, er å være innom flest poster i løpet av perioden de henger ute i skogen.

- Mange gode kadidater

Det var under kompetansehelgen til Norges Orienteringsforbund på Gardermoen sist helg, at Bjugn IL ble kåret til «Årets tur-o arrangør».

- Vi har hatt en krevende jobb med å velge blant mange gode kandidater. Men samtidig har det også vært en morsom jobb, uttalte tur-o ansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Lotte Aaserud på vegne av juryen i forbindelse med utdelingen.

173 poster

Og det er ingen tvil om at årets tur-o arrangør har gjort en solid jobb, skriver orientering.no.

For i løpet av en sesong som har vart fra 11. mars til 31. desember, hvor en også har inkludert ski-tur-o, har de hatt 27 ulike turer med 173 poster i skogen, 4 «sosialposter» kvelds-uke-bålposter, 3 helseturer for bevegelseshemmede, fot-o, fjernposter, sykkelposter og 22 kulturminner i tillegg til et tilbud for bedrifter.

Motiverer

Åge Rødsjø, ildsjel for tur-o-aktiviteten i Bjugn, mottok prisen på vegne av o-gruppa i Bjugn IL.

Han uttalte i forbindelse med utdelingen at prisen motiverer til å fortsette med å tilrettelegge for turorientering i Bjugn.