Musikkprosjektet har med seg 16 elever fra tredje til og med femte klasse. Teaterforestillinga «Jeg er Alice» foregår i Kulturstua lørdag og søndag. Billetter selges på servicetorget og på kommunens elektroniske billettservice.

– Vi prøver å få til en ny giv på den sceniske fronten, sier kulturskolerektoren.

Rekruttering

Gjersvold sier at prosjektet er et ledd i arbeidet med å engasjere de yngre årsklassene. Eldre elever er også med og jobber i prosjektet, men det er altså de yngste som «tar støyten» med å gå på scenen. Solfrid Dyndahl veileder innen det teaterfaglige, Ingunn Løberg rettleder innen sang.

Ramma er figuren Alice kjent fra Alice i Eventyrland. Eventyrfiguren dumper denne gangen innom forskjellige univers. De seksten elevene har møtt en gang i uka dette semesteret for å øve, og Gjersvold forteller at også foreldre har vært engasjert. De har blant annet laget kostymer.

Orkesteret

Bandet er ifølge kulturskolerektoren en høgst oppegående og habil gjeng med musikere som også jobber i kulturskolen. Sia Aksel Frønes kjører lyd, har kultursjef Jan Ove Berdahl tatt på seg jobben med å svinge trommestikkene. Hans rytmeseksjonsmakker på bassen er Ørjan Vingen og Frode Edvartsen spiller gitar.

– Målet er at alle skal preges av sang- og spilleglede – det er mindre viktig med teknisk perfeksjon, sier Gjersvold.