I juni la Fosna-Folket ut videoreportasjen øverst i saken. Da hadde musiker i Luftforsvaret, kaptein John Ivar Knutzen, vært på Ørland hovedflystasjon for å se på det som skulle bli instrumenter, nemlig kasserte deler fra F-16 jagerfly.

Skal gjenspeile Luftforsvarets slagord

Fredag er det duket for «Festkonsert med Luftforsvarets flyvende sirkus» på Ørland kultursenter. Da blir F-16-delene tatt i bruk som instrumenter.

– Årets konsert vil i form og innhold gjenspeile Luftforsvarets slagord: høyde, hastighet og rekkevidde. Vi kommer til å spille høyt, hurtig og med rekkevidde langt utover salen på kultursenteret, opplyser Unni Skoglund, informasjonsansvarlig i Luftforsvarets musikkorps.

Tre fra flystasjonen blir med på showet

Åsleik Engmark blir kveldens solist og konferansier.

– Konserten har fått tittelen Luftforsvarets flyvende sirkus. Vi har fått flere dyktige musikere til å spesialskrive verker spesielt for oss og vår besetning, deriblant pianist og komponist Wolfgang Plagge og den serbisk-trønderske folke- og jazzmusikeren Jovan Pavlovic. Vi har også med oss tre ansatte fra flystasjonen som musikere på det helt spesielle verket «F16 revisited», forteller hun.

– Dette er den dyreste og største produksjonen vi har hatt på flere år. Den desidert største kostnaden er all den spesialskrevne musikken, sier Skoglund til Fosna-Folket.