Produksjonsselskapet Gammaglimt, som er basert i Trondheim, driver for en stor del med  dokumentarfilmer.

Selger sjelen sin til satan

BLACKHEARTS handler om tre lidenskapelige fans av norsk black metal, svartmetall, som får muligheten til å reise fra sine hjemland Iran, Colombia og Hellas for å spille på metallfestival i Norge. De risikerer livet, selger sjelen sin til satan og havner i fengsel på denne «pilgrimsferden» til landet som skapte musikksjangeren som har formet livene deres.

Black metal regnes generelt for å være en ekstrem og ukommersiell form for heavy metal. Sjangeren er ofte omspunnet med myter og klisjeer, som oftest basert på satanisme og det okkulte, men også om natur og filosofi.

– Voldsomme greier

– Dere har brukt mange år på denne filmen …

– Ja, vi gikk i gang i 2011, og skal hvis alt går som planlagt ha premiere i første kvartal 2016, forteller Torstein Parelius.

– Er det stor interesse for filmen?

– Fra heavy metal- og black metalmiljøet har interessen vært veldig stor.

– Det er dette som er målgruppen?

– Nei, dette blir en mainstream-film som er ment å treffe en større gruppe.

– Hvor vi også får demonstrert det motsatte av djevelutryddelse – djevelinnrydding…

– Ja, det er voldsomme greier. En tidligere film som vi gjorde stor lykke med, «The exorsist of the 21. Century», handlet om det første du nevner - så nå får vi det motsatte, sier Parelius.

Crowdfunding

For å sluttføre det siste med BLACKHEARTS er det nå satt i gang en crowdfunding-kampanje.

– Vi har fått spesielle ting fra kjente norsk black metal-band som Mayhem og Emperor som selges til inntekt for sluttføring.

– Har dere noen omtaler for hvor denne filmen vil bli vist?

– Vi har tidligere inngått avtaler med blant annet NRK for våre dokumentarer. Denne gangen har vi en avtale med VGTV, som vil kjøre denne dokumentarer i tre omganger. Filmen vil bli klipt i tre utgaver - en tilrettelagt for tv, en for film og den siste som tre episoder. Det er også vist interesse fra utlandet for filmen, legger Torstein Parelius til.

Klippet øverst fra filmen viser Hector fra Colombia og hans bandkompiser som selger sjelene sine i håp om at dette skal hjelpe dem å skaffe visa for innreise til Norge.

– Vi gikk i gang med dokumentarfilmen i 2011, og skal hvis alt går som planlagt ha premiere i første kvartal 2016, forteller Torstein Parelius. Foto: Gammaglimt
Bilde fra en scene i BLACKHEART. Foto: Gammaglimt