Forfatterne som reiser med Poesibilen er Ted M. Granlund, Joakim Kjørsvik og Endre Ruset.

«Poesibøker» til feilparkerte biler

I samband med besøket deler trioen ut «Poesibøker» til feilparkerte biler, de dokumenterer reisen og trykker teksthefter i bilen.

Prosjektet er finansiert av Fritt Ord og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Fylkesbiblioteket i Sør-Trøndelag koordinerer reiseruten. I Fosen er det Ørland og Bjugn som får besøk. Det skjer på onsdag. De 200 elevene ved 8.-10. trinn på Ørland ungdomsskole skal delta, likesp 150 elever ved 7. - 9. trinn på Botngård skole.

Ufarliggjøre poesi

Poesibilen er tenkt å ufarliggjøre poesi for ungdom. Forfatterne som deltar regnes som dyktige formidlere og har en humoristisk tilnærming til sjangeren. Poesibilens sjåfør, Ted Granlund, droppet selv ut av ungdomsskolen, men reiser nå rundt som ambassadør for samtidspoesien, og er et eksempel på at tøffe gutter digger poesi. Målet med besøket er å få flere ungdommer til å melde seg på UKM med litteratur.

Det åpens for skrivekurs på kveldstid med påmelding. De som melder seg på får bli bedre kjent med de tre forfatterne og de blir utfordret med inspirerende skriveoppgaver.