Lørdag er det offisiell åpning av prosjektet LANDART Fosen, og mange har nok allerede begynt å undre seg over de store bokstavene og bildene som har dukket opp på jordene i Ørland og Bjugn.

Under LANDART Fosen kan man oppleve landart-prosjekter både i stort og lite format. Mange av verkene kan oppleves fra kan bakkenivå, men de største må man opp på utsiktspunktene Lerberen og Kopparen for å se.

Naturen setter selv premissene for utførelsen av de temporære verkene, som vil være i en konstant endringsprosess i takt med omgivelsene. Til sammen er det 20 ulike kunstverk som er innlemmet i LANDART Fosen, noen har stått fra før som steinskulpturene til Oddmund Graneng i Svartvika i Bjugn, mens andre er nye.

I videoen øverst i saken får du en smakebit på kunstverkene. I den andre videoen kan du se kunstner Chris Reddy forvandle en silo på Oksvoll i Bjugn til et kunstverk.

Sett videoen her? Denne stien er ikke som alle andre stier

"Åkergrønt" av Arne og Reidar Hernes: Hannah Ryggen: Potteblått, 1963. (utsnitt) © Hannah Ryggen/BONO 2015. Foto: Aksel Sjøli