– Jeg står og ser på alle som stresser rundt og ikke tar seg tid, til å ta en pust i bakken, ta litt fri. Dem er bekymret for at verden skal gå under med et smell, så derfor drar jeg opp til fjells i kveld. For på fjellet finner jeg ro, jeg drømmer i fred. På fjellet finner jeg ro'o. På fjellet tar jeg fri, kjenner ren magi. Ingen bekymringer, på fjellet tar jeg meg fri.

Slik starter Børge Rømmas låt Fjellet, riktig nok på trøndersk. Låta er å finne på Børges første soloplate Bankers, som ble gitt ut i september.

Nylig la Rømma fra Stadsbygd ut en musikkvideo til Fjellet på Facebook-siden «Børge Rømma Artist».

Se musikkvideoen øverst i saken.

– Fjellet er plassen jeg trives best når jeg ikke står på scenen. Når jeg kommer meg ut og på fjellet, finner jeg inspirasjon til å skrive låter. Da er det veldig ofte at det dukker opp ideer når jeg får nullstilt hodet, sier Rømma til Fosna-Folket.

– Derfor jeg bor på Fosen

I musikkvideoen figurerer en litt forfjamset Børge Rømma i bymiljøet i Trondheim.

– Blir du stressa når du er i byen?

– Det er litt sånn, og derfor bor jeg på Fosen. Jeg synes det er godt å trekke meg tilbake innimellom.

Og selvfølgelig er flere av klippene i musikkvideoen hentet fra «Fosenalpene».

– Det er så fin natur på Fosen, så det er fint å få vist fram litt av den. Det har blitt noen toppturer på meg og madammen (Vibeke Grøtli Fossen-Rømma), og der har vi filmet.

– Noe er filmet på Kopparen. Der er det majestetisk og bra utsikt. Vi skulle egentlig filme med drone fra Kopparen, men den ville ikke fungere, så det var jo suverent....

– Jeg fikk hjelp av en kompis i byen (Arild Følstad, Too Far Gone) til å redigere klippene, sier Børge Rømma, som i tillegg til å være soloartist er vokalist i Too Far Gone.

– Best form om høsten

Artisten har også med seg hagla i videoen. Jakt er blant Rømmas største lidenskaper.

– Det har blitt noen turer. Den eneste mosjonen jeg får, er når jaktsesongen starter. Jeg bruker å være i best form på høsten. Da er jeg stort sett på fjellet og traver.

Låta Fjellet er på langt nær første gang Rømma viser fram sin lidenskap for naturen i form av musikk. «Fosens Natur» er også med på albumet Bankers.

Se musikkvideo fra Fosens Natur vedlagt i saken.

– Du skriver mye om forelskelse, fest og natur?

– Ja, det er litt det livet mitt dreier om, ler han.

– Hva blir neste?

– Jeg må prøve å finne ny inspirasjon. Jeg er i låtskriverprosess allerede med noe nytt. Kanskje blir neste plate litt dypere, men jeg har også et par låter på denne plata som er ganske melankolsk og litt dyp, som man får noen tanker rundt.

Rømma tenker da særlig på låta «Min Siste Dag».

– Jeg vurderer å få til en musikkvideo på den i løpet av denne måneden om jeg rekker det, sier Rømma.

Se flere Børge Rømma-saker:

Hysterisk og imponerende fra A til ÅBørge og «Becca» gikk berserk med julepyntenNygift Børge Rømma på rypejakt- Kurt Nilsen stemte meg videreDenne må du se: Becca rørt til tårer av Børges niese