I år ble det arrangert hele fire kvelder med oktoberfest på Aquarius brygge. Oktoberfestene er en del av konseptet «Trøndelag møter Bayern», og når vertskapet kommer fra hvert sitt område er det en selvfølge med oktoberfest, opplyser Ellen S. Thorvaldsen ved Aquarius Brygge.

- Banket inn tappetut

- Det første året hadde vi to kvelder og i år var det fire kvelder, det er vårt fjerde år nå der vi arrangerer oktoberfest. I München er det Bürgermeister som åpner festivalen ved å banke inn en tappetut på et monster av ei tretønne. O’zapft heter det. Vi er jo ikke noe dårligere og har hentet tønne fra München, riktignok litt mindre, og vi hadde selvfølgelig Åfjords ordfører til å åpne festivalen, sier Ellen.

Første del av oktoberfestkvelden sørget Åfjord Janitsjar for ompa ompa-musikk, mens multiinstrumentalist Eilert Ottem drog opp stemningen med gitaren sin den siste halvdelen av kvelden, forteller hun.

- Når vertskapet representerer hvert sitt område er det en selvfølge med oktoberfest på Aquarius Brygge, forklarer Ellen.

Oktoberfesten startet i München i 1810 som bryllupsfest til kronprins Ludwig I og prinsesse Therese, og har siden blitt en av verdens største festivaler.

Vil fortsette i mange år

Oliver Zaulich er vokst opp i de tyske alper og har fått lederhosen, fjell, dekorerte kuer, slott, øl og pølser inn med morsmelka. Familien har drevet restaurant og hoteller i og utenfor slottet Neu Schwanstein, bygd av kong Ludvig II, barnebarnet til Ludwig I. Slottet i Schwangau er i dag en turistmagnet som blant annet har blitt brukt i flere Disneyfilmer. Ellen kommer fra Trondheim og har feriert mye i Stokksund i sin barndom. Hennes far Steinar kjøpte i 1992 en litt falleferdig brygge i Kuringen, som nå i dag er Aquarius Brygge.

- I 2006 var det tid for oss å finne vår base, det stod mellom Bayern, Los Angeles, Trondheim, Vestlandet og Stokksund. Det ble det beste, og i mange år fremover vil vi ta på oss lederhosen og drindel, løfte mass-glasset og si prost, forteller Ellen.