- Jeg har alltid holdt på med sang. En historie jeg har hørt om meg selv går ut på at jeg plutselig stilte meg på en stol og sang midt under en konfirmasjon. Da var jeg bare ei lita jente, forteller 23-åringen muntert.

«Danse-Lena»

Torsdag neste uke har hun lanseringskonsert for sin nye singel «Noe One». Det finner sted på Frimurerlogen i Trondheim. Konserten markerer en slags milepæl i Haarbergs unge artistkarriere. Hun vokste opp i Hasselvika i Rissa, men flyttet til Trondheim etter 1.-klassen.

- På barneskolen var jeg «Danse-Lena». Det var vel i 6. klassen at jeg forsto at jeg kunne synge.

- Det var da du fikk popstjernedrømmen?

- Det var vel det. Jeg hørte jo på Spice Girls og lignende grupper, smiler Haarberg.

Musikkutdanning

Etter å ha gått musikk, dans og drama på videregående, gikk ferden videre til Holtekilen folkehøgskole på Stabekk i Bærum.

- Der gikk jeg på vokalinja. Vi dro blant annet til New York og laget musikkvideo, forteller Haarberg.

23-åringen hadde også vokal som hovedinstrument da hun studerte ett år ved Nordisk institutt for scene og studio i Oslo.

Oppdaget av Åge-gitaristen

Selv om musikkdrømmen har levd nærmest kontinuerlig i henne, var det i fjor at det virkelig ble fart på sakene.

- Det var veldig lenge siden jeg hadde lagt ut noe musikkrelatert på sosiale medier. Jeg spilte inn en ti sekunders lang video av at jeg sang en linje av «All of me» og postet den på Instagram. Samtidig delte jeg videoen på Facebook, forteller Haarberg.

Ikke lenge etter ble hun kontaktet av Sambandet-gitarist Skjalg Raaen.

- Han skrøt og spurte om jeg hadde noe mer å vise fram. Etter å ha lagt ut ett klipp til, møttes jeg og Skjalg i studioet hans. Jeg viste frem et helt enkelt opptak av en låt jeg hadde skrevet selv. Siden den falt i smak og kjemien stemte, begynte vi ganske umiddelbart å jobbe med den, sier fosningen.

Og det er akkurat denne låta Haarberg slipper som sin første singel førstkommende torsdag.

Hjertet og fornuften

Hun har selv skrevet tekst og melodi på låta «No One». Gitarist Skjalg Raaen spiller alle de andre instrumentene.

- «No One» er en kjærlighetssang som på en måte handler om savn. Det at man angrer på noe man kanskje burde si, men ikke sa. Fornuften og hjertet krasjer. Av og til hører man for mye på fornuften.

- Hvordan tror du låta slår an?

- Jeg prøver ikke å ha noen forventinger. Folk gir ut musikk hele tiden. Jeg håper noe liker den, svarer Haarberg litt beskjedent.

Drømmen

Ambisjonene for musikken er hun imidlertid tydelig på.

- Jeg drømmer jo om å leve av musikken. I Norge er imidlertid det vanskelig. Man må ha litt flaks, treffe de rette folkene. Og så tror jeg det er viktig å være jordnær. Det er ingen andre steder jeg føler meg mer hjemme enn på scenen, påpeker Haarberg.

For øyeblikket studerer hun markedsføring på BI. Haarberg er tydelig på at samarbeidet med Skjalg Raaen har gitt henne en helt ny iver på å satse på musikken.

- Han er dritflink. Jeg er beæret over at han vil jobbe med meg. Det er litt uvirkelig for meg.

- Litt harry

Haarberg vegrer seg litt for å plassere musikken sin i en sjanger.

- Det er vanskelig å si.

- Men hvilken type musikk hører du på selv?

- Det er et bredt spekter. Utenom klassisk og metall, hører jeg på det meste. Jeg er for eksempel glad i Bon Jovi og Shania Twain. Jeg digger også Åge og Sie Gubba. Jeg tar av til DDE på fest. Når man er fosning, ligger det i blodet å være litt harry. Man kan ikke bli for prippen, smiler Haarberg avslutningsvis.