Den folkekjære skuespilleren og humoristen har blitt 85 år, men sprudler over av stor energi da Fosna-Folket tar kontakt.

«Det er det at jeg minnes så mye»

– På Ørlandet har jeg vært før, jeg husker det - men vet ikke helt når det var. Jeg gleder meg å komme tilbake, smiler Lystad.

«Mitt Liv som Elsa» heter forestillingen, som henter sitt stoff fra en lang karriere.

– Det er det at jeg minnes så mye, og så ble jeg bedt om å dele dette. Det er det jeg gjør nå. Og så har jeg fått med meg Petter Anthon Næss på piano, og det er riktig så flott. Jeg er opptatt av at det er viktig å ta med seg de gode opplevelsene gjennom livet, å bevare de i minnet. Det vil gjøre oss alle til bedre mennesker.

Trønderdialekten

– Du startet din karriere i rollen som butikkjomfrua Laura Isaksen i Bør Børson jr. i 1957. Sitter trønderdialekten fortsatt?

– Ja, det gjør til en vis grad det. «Laura er slik fintrønder, som sier jei og ikke æ», men jeg har en god del trønderske uttrykk med meg fortsatt. Laura er en ganske enkel i sitt vesen, men ikke ubetydelig av den grunn.

– I en alder av 85 år opptrer du fortsatt - hvor henter du overskuddet fra?

– Skuespiller er ikke noe man blir, det er noe man er. På samme vis som du er journalist, så blir det en del av den man er. Derfor er det ikke noen man kan legge fra seg, sier Elsa Lystad.