25 4H-ere stilte ut sine prosjekter, som de hadde jobbet med siden januar. I tillegg til utstilling og servering, var det loddsalg og tombola.

Fire fikk plakett

– Overskuddet fra høstfesten går til årets TV-aksjon og Regnskogfondet, opplyser Gunn Kari Stranden, klubbrådgiver i Ervika 4H.

Det var ekstra stemning i Ervika 4H i år, da fire av medlemmene har gått ferdig 4H-løpet, og med det fikk utdelt plakett. I løpet av et år skal medlemmene i 4H arbeide med et selvvalgt prosjekt. Ved godkjent prosjekt og oppmøte på mer enn 50 prosent av møtene. tildeles man hvert år et merke. Det er etter sju år at man når toppen og mottar 4H-plaketten. Plakettmottakerne var Lisa Emilie Nygård, Eline Margrethe Dybfest, Mats Monsvold og Oskar Stranden.

Årets sprekeste familie

2015 er friluftslivets år og Ervika 4H har hatt en friluftskonkurranse, hvor man har konkurrert om flest turer til Ormlia fram til høstfesten. Det har vært fire forskjellige klasser: kløvermedlem, aspirant, junior og senior.

Familien Strandheim ble årets sprekeste familie, da alle klassevinnerne kom fra denne familien: Ida hadde gått 13 turer, Malin14 turer, Maiken 39 turer og Tommy hadde gått 22 turer. Til sammen har 4H-erne fra Ervika med familier gått over 260 turer til Ormlia.

«Fra jord til bord»

– I 2015 har 4H sitt satsingsområde vært «Fra jord til bord». Ervika 4H har satt potet i vaskebøtter, sådd gulrot i melkekartong og sådd solsikke, gresskar og krydder. Avkastninga har vært både og, men medlemmene har lært at skal de få avling må de passe på «åkeren sin», legger Stranden til.