Geir Hovig døde søndag 26. 2009. Bildet er fra hans siste besøk ved Ørland Bluesfestival i 2008 sammen med sønnen. Arkivfoto: Snorre Berg

Geir Hovig døde søndag 26. 2009. Bildet er fra hans siste besøk ved Ørland Bluesfestival i 2008 sammen med sønnen. Arkivfoto: Snorre Berg

Årets festival hedrer Geir Hovig

Geir Hovig var mye brukt som konferansier ved flere bluesfestivaler - også på Ørlandet. I år hedrer de hans minne.

Ørland Bluesfestival fra 4. til 7. oktober er dedikert til bluesgeneralen Geir Hovig. Ørland Bluesfestival brukte Hovig som konferansier siste gang i 2008. Han døde søndag 26. april 2009. Om han hadde fått leve ville han fylt 68 år 18. september.

Namdalingen startet sin karriere som nyhetsjournalist i Associated Press og NTB før han i 1970 begynte i NRK. Etter hvert ble han en kjent radiostemme gjennom programmet Kveldskjør på NRK P2. Programmet Hovigs Hangar fikk en flygende start da det første gikk direktesendt fra en av hangarene ved Ørland hovedflystasjon. Seinere fikk Norges fremste bluesprofet sitt eget bluesprogram, Eldorado, som gikk over to timer på mandagskvelder i P1.

Det er sannsynligvis få andre som har hatt så stor betydning for populariteten til bluesen her til lands som NRK-journalisten fra Namsos. De siste åra han var på eteren gikk programmet på mellombølgen, noe som gjorde det mulig å følge programmet utafor landets grenser. Alt fra trailersjåfører og bryggesjauere til bartendere og kontorister blant europeiske bluesentusiaster med ymse tungemål skal ha tilhørt skaren av tilhørere. Mange av dem skjønte ikke hva som ble sagt, men de forentes i engasjementet for musikken som skinte gjennom når Hovigs kjente stemme opprispet whisky og sigaretter skurret ut av høytalerne.  

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
New Articles

Banken flytter fra Kremmergården

Om ganske nøyaktig tre måneder blir Sparebank 1 SMN i Rissa å finne i nye lokaler.

Denne gjengen skal drifte den nye storstua

Når den nye spiseplassen Flo & Fjæra åpner i nybygget på Museet Kystens Arv 22. juni, er det driverne av Fosenmat, Fosenkjøtt og Smørehallen som blir å finne bak grytene.

Bakøy får kjøpe «Sneppen»

Formannskapet i Rissa bestemte denne uka at Bakøy AS får kjøpe «Sneppen»/«Leiratomta».

Kontrollerte sjåfører i morgenrushet

Politiet avholdt tirsdag morgen en dokument-og promillekontroll på Beian i Ørland kommune.

Noris flytter fra Hasselvika

Under tirsdagens generalforsamling i Noris AS ble det vedtatt at vekstbedriften flytter fra lokalene i Hasselvika og inn i andre lokaliteter i og rundt Rissa sentrum.