Torsdag var det offisiell åpning av den utbedrete vegen med snorklipping og taler i krysset ved fylkesveg 755 på Meltingen. Vegen er et av prosjektene i Fosenvegene AS. Åpningen av vegen skjedde nøyaktig sju år etter at det første spadestikket som markerte begynnelsen på den store vegutbyggingen på Fosen ble gjort ved Himmelriket på fylkesveg 755 i Leksvik.

En viktig veg

- Det er ikke mye ny veg som er bygd mellom Verrabotn og Meltingen, men vegen er forsterket og det er lagt asfalt. Vegen blir veldig viktig i årene som kommer, sa en av snorklipperne, Thomas Iver Hallem, fylkesråd for samferdsel i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Severin Brekkvassmo fra Entreprenør Røstad AS og Knut Sundet fra Fosenvegene AS.

- Å være med på å åpne veger er det beste med å være samferdselssjef i Sør-Trøndelag. Fosenvegene har vist oss nye måter å bygge veg på Denne vegen gir utviklingsmuligheter for næringslivet på Fosen, sa snorklipper Oddveig Kipperberg.

Med hjertet i halsen

Per Ottar Amundal er en av dem som er svært glad over det arbeidet som er gjort på vegen mellom Meltingen og Verrabotn. Han kjører tømmerbil og bruker vegen jevnlig. Han var den første som passerte åpningsstedet etter at snora var klippet.

Tømmertransportør Per Ottar Amundal er glad over utbedringsarbeidet som er gjort.
Per Ola Hovd fra Trongsundet fortalte om den gamle ferdselsvegen mellom Trongsundet og Melting og vegen som ble åpnet i 1985 som en skogsbilveg.

- Det er blitt en kjempeveg. Ikke minst det at den har blitt så brei at man kan møte andre storbiler. Særlig om vinteren har det vært problem når jeg har møtt andre biler. Det er ikke bare bare å rygge alle steder heller. Det e r mange ganger jeg har kjørt med hjertet i halsen på denne vegen vinters tid, sier Amundal.

En god følelse

Daglig leder i Fosenvegene AS, Knut Sundet, er svært fornøyd med arbeidet som er gjort på den 13 kilometer lange vegstrekningen.

- Jeg har en god følelse nå. Dette er blitt veldig bra. Jeg trodde ikke det skulle bli så bra. Entreprenøren har vært flink til å finne løsninger, og billige løsninger, sier Sundet.

Greie naboer

- Det har vært lite kjeft å. Folk og naboer har vært greie å forholde seg til, sa anleggsleder Severin Brekkvassmo fra Entreprenør Rostad AS som har stått for arbeidet med vegen.

Vegen har vært totalt stengt i perioder i forbindelse med anleggsarbeidet.

Prosjektet skal koste 80 millioner kroner. Det som gjenstår nå er å skifte ut to bruer, et arbeid som vil bli gjort neste år.

Halgeir Grøntvedt og Vidar Daltveit sørget for bespsiningen.

Etter snorklippinga ble det servert sodd og kaffe til de fremmøtte.