Dermed er ørlendingene for alvor påmeldt i opprykkskampen, mens drømmen brast for Åfjords del. Alt tyder på at opprykket til 4. divisjon nå står mellom Fosen-lagene Bjørgan og Ørland.

- Jeg mener fortsatt at Bjørgan er storfavoritt til å rykke opp. De har to vanskelige kamper igjen mot Vanvik og Åfjord, mens vi skal spille hjemme og borte mot Flatås, sier Ørland-trener Trond Øvergård.

Serielederen tapte

Serieleder Trond tapte fredag kveld 4-3 borte mot nettopp Flatås. Dermed er det helt åpent i opprykkskampen, men Fosen-lagene Bjørgan og Ørland ligger utvilsomt godt an. Bjørgan rykker opp om de vinner de to siste kampene. Klubben stopper da på 34 poeng. Ørland kan maksimalt få 33 poeng om de slår Flatås i de to siste kampene. Allerede søndag skal Bjørgan prøve seg borte mot Vanvik. Deretter venter Åfjord borte i siste kamp.

Haga matchvinner

Fredagens lokaloppgjør på Ørlandet startet med en jevn 1. omgang. Tord Haga, som kom til Ørland i sommer, satte inn 1-0. Den stillingen sto seg til pause.

- 1. omgang var jevn. Det kunne gått begge veier. I 2. omgang var vi soleklart best, mener Ørland-trener Trond Øvergård.

Richard Hoøen la på til 2-0. Deretter scoret lynvingen Haga to til og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

I vinden

Fra fredagens lokaloppgjør på kunstgresset i Gryta. Foto: Ørland BK

Ørland-trener Øvergård påpeker at det var vanskelige spilleforhold fredag kveld.

- Det blåser såpass her. Det var en litt rotete kamp.

- Men Ørland er i vinden?

- He he. Ørland er i vinden. Vinden blåser rett vei, sier trener Øvergård.

De gangene Fosna-Folket har ymtet frempå om opprykk, har Ørland-treneren vært kjedelig nøktern. Nå innrømmer også Øvergård at det går mot en thrilleravslutning i siste serierunde, spesielt dersom Ørland vinner første kamp mot Flatås.

Vil smadre Bjørgan

Åfjords spillende trener Magne Staven Larsen mener Ørland vant fortjent fredag kveld.

- Vi tapte mot et bedre lag. Jeg skal være så ærlig og si at de var best.

- Er du skuffet over tapet?

- Nesj. Vi kan ikke være så skuffet. De var bedre.

- Nå er opprykksdrømmen over.

- Den drømmen har ikke vært så heftig. Nå skal vi gjøre det vi kan for å smadre Bjørgan i siste kamp. Det er bestandig motivasjon i å spille mot Bjørgan. Vi trenger en opptur igjen nå.

- Så Bjørgan får det ikke noe lettere i siste kamp siden dere ikke har noe å spille for?

- Nei. Mot Bjørgan er det bestandig full innsats og trykk. Så får vi uansett håpe at det blir et Fosen-lag som rykker opp. Det hadde vært greit for fotballen her, mener Staven Larsen.

For dersom både Ørland og Bjørgan taper begge sine to siste kamper, vil Trond eller Nidelv rykke opp. Men da må altså Ørland og Bjørgan rote det helt til på tampen av sesongen.