Jostein Kimo, John Einar Sollie og Kenneth Finsmyr har gått sammen og dannet Fosen Trapp & Interiør AS på industriområdet Skavelmyra i Vanvikan. De tar over bygningene og maskinparken etter Bjørn Kimo Snekkerverksted.

Papirarbeid

- Vi har snakket i flere år om at vi skulle starte snekkerverksted, og i ett år nå har vi drevet planlegging. Vi har kviet oss for papirarbeidet som må til når man skal starte bedrift. Det er snekkere vi er, men 1. august var vi altså i gang, forteller Jostein Kimo.

Det tre karene har dannet to selskap, ett driftsselskap og ett eiendomsselskap.

- Vi har hatt veldig god hjelp fra Terje Jønvik med papirarbeidet som trengs for å starte opp bedrift. SpareBank1 i Rissa har også vært en god støttespiller i oppstartsfasen, sier Kimo.

75 års erfaring

Kimo, Finsmyr og Sollie har til sammen om lag 75 års erfaring som snekkere. Kimo har drevet mest med trapper, mens de to andre har lang erfaring i å lage kjøkkeninnredninger. Til tross for den lange erfaringen er de alle tre i besittelse av det antall fingrer de kom til verden med.

- Til sammen har vi 30 fingrer, men ikke alle er helt som de skal, smiler Kimo.

Som navnet på den nystartede bedriften sier vil trappeproduksjon bli en viktig del av det de tre karene på Skavelmyra skal lage.

Ei ny trapp monteres. Foto: Privat

- I hovedsak skal vi lage trapper, men dører og vinduer etter spesialmål blir også viktig for oss. Etter hvert vil vi også lage garderobe- og kjøkkeninnredninger. Så langt har responsen vært god, og vi har arbeid ut oktober, forteller Kimo.

Markedet

Markedet for den nye bedriften er hele Trøndelag, men Fosen og trondheimsområdet blir de viktigste områdene.

Ei trapp er ikke noe som kan kjøpes som en flatpakke på Ikea eller hos andre interiørbutikker. Den egner seg lite for masseproduksjon.

- Trapper er ikke lagervare. Det er knapt to trapper som er like. Vi tar mål der hvor trappa skal stå, og så lager vi delene her på verkstedet. Vi monterer trappene selv ute hos kundene, sier Kimo.

Travel tid

De tre kompanjongene har ei travel tid foran seg. I tillegg til å produsere trapper er det også mye annet som skal gjøres.

Lakkboksen klargjøres til bruk.

- Vi tok over de maskinene som stod her, og i tillegg har vi kjøpt noe nytt. Vi har en forholdsvis ny lakkboks som vi skal gjøre driftsklar, og vi skal pusse opp både utvendig og innvendig. Nytt fyringsanlegg skal vi også montere, og det skal fyres med flis vi selv produserer, sier Kimo.

Han forteller at de har budsjettert med en årlig omsetning på tre millioner kroner.