Fra kilder i Åfjord har Fosna-Folket fått bekreftet at damen, som for tida arbeider med konkurser i Bjerkan og Stav, er tilbydd jobben.

Tunes sjøl har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

– Jeg har ingen ting med ansettelsen å gjøre. Dette er det helt og holdent styret i Åfjord Sparebank som har hand om, og jeg har ikke noen kommentar til saken utover dette, sier bankens nåværende sjef, Jostein Stjern.

Stjern ga i april beskjed om at han ønsket å fratre som banksjef, men sa seg villig til å sitte i stillinga inntil styret hadde funnet en stedfortreder.

Stjern har sittet som banksjef sia 1. januar 2008. Før den tid var han seks ganger seks år i ulike jobber. Som ung student begynte han, uten å ha noe bestemt mål, å studere kjemi. Det ble etter hvert pedagogikk, og da var det naturlig at han begynte som lærer.

Lærergjerningen var den første stillinga der Stjern begynte sine seksårssykluser. Han var lærer på ulike skoler, var innom bedriften Stjern AS, satt som sekretariatsleder i Fosen Regionråd, var koordinator for Bjugn kommune i samband med etableringa av Fosen videregående skole og så ble han banksjef.

Åfjord Sparebanks trådte offisielt inn i historien i 1902, men forberedelser til å stifte banken skal ha funnet sted året før.

Ifølge beretninga som ble skrevet da banken feiret sine første 75 år i 1977, ble forberedende arbeide til oppretting av Åfjord Sparebank er trolig satt i verk i 1901. Det finnes ikke angitt noe tidspunkt da innbydelse ble utlagt for tegning av grunnfond for sparebanken i bankens arkiver. Plan for sparebanken ble godkjent av Det Kongelige Finans- og Tolldepartement ved kronprinsregentens resolusjon av 21. april 1902. Forstanderskapet hadde sitt første møte den 26. juni 1902. Styret hadde sitt første møte samme dag. Deretter innfant samtlige styremedlemmer seg på lensmannskontoret for å anmelde sparebanken til firmaregistret, i henhold til lov av 17. mai 1890. Sia den gang har banken ekspandert både i antall ansatte og i kundemasse.

Banken er i dag en frittstående solid sparebank. Hovedkontoret ligger i Åfjord, med et avdelingskontor i Søndregt. 7 i Trondheim. Banken er tilsluttet Eika Alliansen sammen med andre lokale sparebanker i Norge. Navnet Aa Herreds Sparebank ble forandret til det nåværende i 1934 da herredet skiftet navn.

Kundene kommer hovedsakelig fra Åfjord, Roan og Osen.

De tilsatte i Åfjord Sparebank er informert om at styret har funnet ny sjef for banken.