Illustrasjonsbilde.
(Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Slik blir bær- og grønnsakssommeren

Prisnedgang på gulrot, blomkål av god kvalitet, lite bær på markedet og tomt for pastinakk. Slik lyder Landbruksdirektoratets prognoser for tiden framover.

Direktoratet skriver på sine nettsider at det er litt for lite norske bær på markedet på grunn av lave leveranser. Om et par uker er det ventet at det vil strømme mer jordbær- og bringebær ut til kundene.

På grønnsaksfronten står det derimot bedre til, spesielt når det gjelder purre.

– Ny norsk purre kommer for fullt nå, og leveransene øker kraftig kommende uke. Det er flott norsk vårløk å få tak i i butikkene. Ny norsk gul og rød løk er på trappene. Det høstes og pakkes i bunt nå, skriver direktoratet.

En spesiell trend for årets sommer er at andre grønnsaker enn de tradisjonelle salatvariantene selger godt i butikkene. Dette forklares med at dårlig vær kan ha ført til at folk griller mindre enn normalt.

– Hvitkål er en av de grønnsakene som har et veldig godt salg og selger over planlagt volum. Kålen holder en god kvalitet. Det er også et ekstremt godt salg av blomkål, og veldig bra kvalitet på varene. Omsetningen av brokkoli går bra, men det har vært litt lite vare tilgjengelig. Det er forventet en bedre balanse når leveransene fra Toten øker.

Det er tomt for pastinakk, så her må vi vente på høsten, skriver direktoratet. For øvrig er det ventet en prisnedgang på gulrøtter fra neste uke og det rapporteres om litt tregt salg av norske poteter,

–Dette kan delvis skyldes importpoteter. Kanskje lager vi heller ikke så mye potetsalat som vi pleier, spør artikkelen retorisk.

Mer å lese på Fosna-Folket:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
New Articles

- Barneoppdragelse er ikke bare en privatsak

Det mener Daniel Lyngseth Fenstad (H), nestleder i oppvekstutvalget i Indre Fosen.

- Alkohol er lett tilgjengelig i Leksvik

- Det er mye fin og aktiv ungdom i Leksvik, men det er litt skummelt at det er et forholdsvis stort miljø der ungdom bruker alkohol i ung alder, sier Julie Rian (18) som sitter i ungdomsrådet i Indre Fosen.

Mange unge drikker alkohol veldig tidlig

Åtte prosent av elevene på 8. trinn i Leksvik sier at de har vært tydelig beruset. Det viser den ferske Ungdata-undersøkelsen.