- Pistolskyting er en publikumsvennlig sport. Alle skuddene registreres elektronisk og overføres på nettet skudd for skudd. Blinkene oppdaterer seg rundt hvert 6. sekund, så man kan følge hvert eneste skudd på internett, sier Bjørn Harald Vik i Ørland pistolklubb.

Etter at den tiltenkte arrangøren for årets mesterskap trakk seg, er pistolklubben noe så sjeldent som NM-arrangør to år på rad.

Lokale medaljehåp

I fjor tok arrangørklubben på Ørlandet flere medaljer. Det er ambisjonen også i år.

- Vi har ambisjoner i lagkonkurransene både for juniorer, åpen klasse og for veteraner. Kanskje kan vi også hevde oss individuelt, sier Vik.

Rundt 8 ørlendinger skal skyte i mesterskapet. Det kommer også deltakere fra Rissa som får bryne seg på norgeseliten med pistol i hånden.

Totalt vil det være over hundre skyttere i aksjon hele uka.

OL-deltakere på standplass

Rundt ti frivillige bruker en ferieuke på dugnaden som skal til for at mesterskapet går som det skal. Søndag er utstyrskontroller allerede i gang, og de frivillige har holdt på hele helga, forteller Vik.

- Deltakere som har skutt i OL kommer til å delta i mesterskapet. Selv om man ikke kommer helt inn på standplass, ser man alt veldig godt på storskjerm, sier Vik.

Mandag er det fripistol, som foregår på 50-metersbane som står for tur.

- Her er pistolene litt spesielle og holdet er dobbelt så langt som i de andre klassene utover i uka. Det er noe å få med seg, sier Bjørn Harald Vik.