- Det er alltid hyggelig å få en sånn annerkjennelse, sier den nyutnevnte brigader Aage Lyder Longva.

Fredag ble Longva forfremmet til graden brigader av Kongen i statsråd på Oslo slott.

Brigaderer jobber fra et overordnet perspektiv med ansvar for kapasiteter som angår hele luftforsvaret.

Ørland flystasjon får derfor ny sjef.

Har med seg Ørland

Longva forteller at det vil være riktig å si at forfremmelsen er en annerkjennelse av hvor viktig Ørland flystasjon er nasjonalt, og betydningen det har at man får med perspektiver fra Ørland inn i luftforsvarets hovedtenkning.

- Jeg skal ta med meg erfaringen fra Ørland og bruke det videre. Under min tid på Ørland har vi vært gjennom store endringer og omstillinger. Det skal gjennomføres store omstillinger i hele luftforsvaret fremover også, sier Longva.

Driftssjef

Longva forteller at han som stabssjef i luftforsvarsstaben skal jobbe tett sammen med sjefen for luftforsvaret, som også har kontorplass på Rygge.

- Jeg blir driftssjef og skal planlegge og styrke luftforsvarets operative kapasiteter. Arbeidet blir med overordnede perspektiv for hele luftforsvaret, sier brigaderen.

Ny sjef på Ørland

Ny stasjonssjef for Ørland flystasjon skal på plass i løpet av kort tid. Longva forteller at det er sannsynlig en ny sjef er på plass i løpet av noen måneder.

- Sjefen for luftforsvaret ønsker meg inn i den nye posisjonen min så raskt som mulig. På Ørland kommer et helt nytt fly til høsten, F-35. Det er viktig med en ny sjef så fort som mulig. Vi legger opp til en effektiv ansettelsesprosess.

Samme tilnærming

Longva sier at betydningen av et sjefsbytte på Ørland sannsynligvis ikke vil medføre store endringer ved flystasjonen på Fosen.

- Den nye sjefen for flystasjonen vil ha den samme tilnærmingen og de samme planene for flystasjonen videre. Et lederbytte vil ikke gi utslag på den operative rollen for flystasjonen, sier en av landets nyeste brigaderer.