- Det krever nye sendere, og det har vi ikke penger til, sier redaktør for den lokale radiokanalen P5 Fosen, Henrik A. H. Kløven.

Utsatt overgang lokalt

I løpet av 2017 slukkes FM-båndet for all rikssendt radio, og vil i stedet gå over til digitalradio, også kjent som DAB+. Slukkeplanen skjer ifølge Medietilsynet regionvis, og senderne slås av i Trøndelag i april 2017.

P5 Fosen har i likhet med en rekke andre lokale radiostasjoner fått utsatt overgangen til 2021. Det er imidlertid ikke nok for den Rissa-baserte radiokanalen som av økonomiske årsaker ikke går over til digitalradio.

- Vi investerte nylig i ny FM-sender på Kopparn i Bjugn. På det tidspunktet visste vi ikke når FM gikk ut. Det har i tillegg vært utført reparasjoner og vedlikehold som har kostet mye penger, sier Kløven.

Kan bli kun nettradio

Ifølge Kløven er det også tvilsomt at kanalen går over til DAB-sendere etter 2021. Det kan bety at radiokanalen vil basere seg kun på sendinger over Internett.

Enn så lenge vil kanalen, som i stor grad er basert på frivillig innsats, fortsette sine sendinger på FM-båndet.

- Folk ringer inn og spør hvorfor de ikke får inn sendingene våre lenger. Det er gjerne fordi de har kjøpt seg DAB-radio.

- Derfor håper vi at folk ikke kaster FM-radioen sin, sier redaktøren.

P5 Fosen har ifølge Kløven i snitt rundt 15 000 til 20 000 lyttere innom kanalen daglig.