De to første ansettelse i Indre Fosen kommune er i boks.

- Drømmejobben

- Kultursjefstillingen i Rissa har vært drømmejobben, og jeg klarer ikke å se for meg en annen jobb. Nå blir det fortsatt drømmejobb. Jeg storgleder meg til å starte arbeidet, og når vi også fikk Svein Buan på laget blir dette topp. Det er så mye flott kultur i den nye utvidede kommunen. Det blir en fryd å starte jobben med alle frivillige lag og organisasjoner, sier Kine Larsen Kimo.

- Større fagmiljø

Svein Buan startet i jobben som kulturskolerektor i Leksvik i januar i år. Nå blir jobben utvidet til hele Indre Fosen kommune.

- Det blir større ressurser og muligheter til å sette opp større forestillinger. Og et større fagmiljø, sier Svein Buan som er bosatt med familien i Trondheim, men opprinnelig fra Hasselvika.

Foreløpig pendler han, og har ingen umiddelbare flytteplaner.

Tidligere kollegaer

- Hvordan blir det å jobbe tett med Kine Larsen Kimo?

- Kine er en tidligere kollega, så vi kjenner hverandre godt, sier Buan som har vært i kulturbransjen siden 1994. Han har jobbet på kulturskolen både i Bjugn/Ørland, Rissa og Trondheim, før han nå altså blir rektor for kulturskolen i Indre Fosen kommune.

Kultursektoren

Kultursektoren vil bestå av kultur og fritid, bibliotek og kulturskole. Frivilligsentralen i Leksvik og ungdomsrådet i Rissa vil sortere under kultursektoren fram til det er endelig bestemt hvor i den nye organisasjonen disse skal være. Den sammenslåtte sektoren vil ha rundt 30 ansatte.

- Dette er en god nyhet for folk i Leksvik og Rissa. Når så mange flinke folk nå går sammen, vil det bety mer aktivitet på kulturfronten i hele Indre Fosen, sier prosjektleder for Indre Fosen, Vigdis Bolås.

Arbeidsplass

Kultursjefens kontor blir liggende i Rissa.

- Men både Svein og jeg kommer til å farte mye rundt i Indre Fosen. Vi ser muligheten for store synergieffekter av sektorsammenslåing og ekstern kulturbygging. Kultur er selve limet i samfunnet, og det skal vi fortsette å være i den nye kommunen, sier Larsen Kimo.