- Dette har vi ventet på lenge. Sammen for et bedre Trøndelag har vært vårt ønske. Det styrker oss som region, koordinerer, samhandler og forbedrer alle de tjenestene fylket leverer. På sikt vil mange av de dobbeltfunksjonene vi har falle bort og dette vil gå mer inn i direkte tjenesteproduksjon i skole, tannhelse , vei og så videre. For oss i Rissa og Leksvik er det også fint å endelig få bekreftet fylkestilhørigheten til nye Indre Fosen, sier Rune Schei (Rissa H).

- Mye å lære

- Jeg tror vi i distriktet vil oppleve at vi har mye å lære av Nord-Trøndelag og måten de bygger sterke og solide distriktskommuner på. Det skal bli spennende å se dette ta form, sier Tone S. Nyeng (Rissa Ap).

-En forskjell

- Vi ønsker å utgjøre en forskjell. Vi går spennende og arbeidskrevende tider i møte. Da er det viktig at vi står tverrpolitisk sammen på tvers av fylkesgrensene for å lykkes i å bygge en region samtidig som vi skal gi innbyggerne gode tjenester, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Kirsti Leirtrø fra Ørland.

Klimautfordringer

- Med denne sammenslåingen vil vi nå få mulighet til å ta fatt i de store utfordringene knyttet til klima på en bedre måte. Dette gjelder blant annet samferdsel, der det vil være mulig å samordne et sømløst kollektivtilbud og legge til rette for en sammenhengende utvikling av infrastrukturen for gang- og sykkel der det er aktuelt. Samtidig må vi sørge for at en større region ikke svekker lokale verdier, småskala løsninger og innbyggernes innflytelse, sier representant for Miljøpartiet De Grønne, Tore Dyrendahl fra Rissa.