Ikke mange levnet Bjørgan noen sjanse mot serieleder Rørvik i lørdagens oppgjør. Rørvik har på sin side ikke tapt en eneste kamp i år, og Bjørgan har så langt slitt på nedre halvdel denne sesongen.

Best i gang

Rørvik kom best i gang i lørdagens batalje på Bessaker gress. Gjestene la et solif trykk på hjemmelaget og kom til noen farligheter. Bjørgan forsvarte seg godt og kontret så fort de fikk sjansen, men det var Rørvik som hadde overtaket. Frustrasjonen steg til bortelaget, som ikke fikk uttelling, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

To av Monkan

Etter hvilen var Bjørgan godt med og skapte noen sjanser. Evigunge David Monkan ga publikum noe å juble for, da han etter en times spill ga hjemmelaget ledelsen mot Rørvik. Et fltot mål av Monkan, som han satte inn med venstreslegga. Ikke lenge etterpå fikk Bjørgan straffespark etter at Lars Jørgen Sundet ble lagt ned innenfor gjestenes sekstenmeter. David Monkan ble dagens mann for Bjørgan da han satte straffen sikkert i mål.

I svart

Rørvik satte svært lite pris på å bli kjempet ut av stilen, og fikk først et rødt kot for verbale utbrudd. Ikke nok med det, ti minutter før full tid fikk gjestene dagens andre røde kort. Utvisning ble det også på hjemmelagets Nils Jøran Strøm. Med kun ni spillere på banen greide Rørvik å skape spenning i kampen igjen da de fikk sin redusering til 2-1.

Sentrallinja fra 99

Bjørgan manglet noen av sine faste spillere på laget, så trener Hallgeir Lund var nødt til å gjøre endringer på laget. Bjørgan stilte med den samme sentrallinja som de hadde på slutten av nittitallet. I mål sto Dani Edvartsen, med Knut Johan Monkan, Eskil Strøm og David Monkan foran seg. Venstrebacken ble bekledd av Per Eivind Strudshavn som er fra samme tidsepoke. Med andre ord, så var det et Bjørgan-lag med mye rutine som lørdag slo serieleder Rørvik 2-1.