Etter nøye studering av kartene over konkurranseområdene, er de stedene som så mest fangstaktuelle ut nå besøkt ved hjelp av innlånt RIB og nå plottet på kart og GPS. Foto: Torkel Rønningen

I morgen, lørdag, er det klart for det 28. verdensmesterskapet i undervannsjakt i Vigo, Spania.  Atle Skaug fra Opphaug på Ørlandet er en av deltagerne. Den norske jegeren har hittil hatt tre dager i konkurranseområdet for å være så godt forberedt som mulig.

De norske representantene under VM er Ørjan Dyrnes fra Kristiansund og Atle Skaug. Dette blir det første store internasjonale mesterskapet for våre jegere, men begge har erfaring fra nordisk nivå og KristiansundCup. Jegerne fra Spania blir å regne som hjemmefavoritter, og Frankrike og Portugal har tradisjonelt gode utøvere.

LES OGSÅ: Finsk suksess i Nordic CupLES OGSÅ: Fuktig mesterskap for froskemennLES OGSÅ: NM-runde i undervannsjakt

Atle er i god vannform, men opplever noen problemer i forhold til bihulene etter hvert som timene i Atlanterhavet går. Under konkurransedagene på lørdag og søndag har deltagerne fem timer til rådighet hver dag, og det kan bli en utfordring for den unge ørlendingen å stå timene ut. - Jeg har litt problemer med å nå de store dybdene, men jeg tror at mye av konkurransefangsten uansett vil bli tatt i det øvre sjiktet av vannet. Jeg tror jeg skal klare å fylle kvotene mine.

Etter nøye studering av kartene over konkurranseområdene, er de stedene som så mest fangstaktuelle ut nå besøkt ved hjelp av innlånt RIB og nå plottet på kart og GPS. Golfstrømmen er også innom Vigo, og forholdene her har derfor mange likhetstrekk med de hjemlige. Området preges av store dønninger fra Atlanterhavet og våre jegere håper at dette kan gi dem et fortrinn i forhold til konkurrenter fra roligere farvann.

Atle ser utfordringen med ukjente jaktarter. - Vi har sett de mest kjente fra før, som groupier, havabbor, murener og berggylter. Det er noen som vi har dårlig kjennskap til, og vi vil passe oss for å skyte "feil fisk". Dette kan føre til poengtrekk, og i verste fall disking. Vi har til og med vært innom det lokale fiskemarkedet under morgentreningen for å studere de ukjente fiskene på nært hold!

Atle er i god vannform, men opplever noen problemer i forhold til bihulene etter hvert som timene i Atlanterhavet går. Foto: Torkel Rønningen