Brekstad Ballklubbs (BBK) guttelag på Ørlandet som ble seriemestre på 1960-tallet – nøyaktig årstall har vi dessverre ikke. Bak fra venstre: Ola Bjerkestrand, Jon Granviken, Arve Width, Geir Skogstad og Ola Lund. Foran fra venstre: Otto-John Kolsvik, Jon Hojem Næss, Arne Grande, Johan Hernes, Bjørn Kaare Strøm og Geir Aakvik.

Brekstad Ballklubbs (BBK) guttelag på Ørlandet som ble seriemestre på 1960-tallet – nøyaktig årstall har vi dessverre ikke. Bak fra venstre: Ola Bjerkestrand, Jon Granviken, Arve Width, Geir Skogstad og Ola Lund. Foran fra venstre: Otto-John Kolsvik, Jon Hojem Næss, Arne Grande, Johan Hernes, Bjørn Kaare Strøm og Geir Aakvik.

Idrettslaget Yrjars sine lilleputter i fotball for poder født i perioden 1961 – 1963. Lagets trener var Lars Nordli. Foran fra venstre: Harald Dalby, Vidar Hovde, Per Bjørn Eggen, Hans Åge Nesset og Hallgeir Kjørsvik. Bak f.v.: Kjetil Brandvik, Roger Solli, Audun Rædergård, Arnt Jakob Hoøen, Bjørn Berg og Stig Asle Nordli.

Idrettslaget Yrjars sine lilleputter i fotball for poder født i perioden 1961 – 1963. Lagets trener var Lars Nordli. Foran fra venstre: Harald Dalby, Vidar Hovde, Per Bjørn Eggen, Hans Åge Nesset og Hallgeir Kjørsvik. Bak f.v.: Kjetil Brandvik, Roger Solli, Audun Rædergård, Arnt Jakob Hoøen, Bjørn Berg og Stig Asle Nordli.

Jøssund damer 1977. Her har vi Jøssund første damefotballag. Bak fra venstre: Inga Stormo, Bente Klakken, Solveig Nilsen (Melum), Inger Melum (Lysø) og Wenche Røstad (Sundet). Foran fra venstre: Brit Haukaas, Jane Kristin Kanstad (Bjørkli), Eva Steen, Klara Hansen og Birgit Nilsen. Trener var Terje Melum.

Jøssund damer 1977. Her har vi Jøssund første damefotballag. Bak fra venstre: Inga Stormo, Bente Klakken, Solveig Nilsen (Melum), Inger Melum (Lysø) og Wenche Røstad (Sundet). Foran fra venstre: Brit Haukaas, Jane Kristin Kanstad (Bjørkli), Eva Steen, Klara Hansen og Birgit Nilsen. Trener var Terje Melum.

Opphaug IL lillepiker 1967. Laget ble i 1967 kretsmestere. Bak fra venstre: trener Jorunn Lunda, Ann Mari Larsen, Hild Selnes, Nora Kirkbakk, Jorid Pettersen og Marita Solberg. Foran f.v.: Randi Hoff, Solfrid Didriksen, Brit Gjul, Rigmor Silset og Janne Britt Schanche.

Opphaug IL lillepiker 1967. Laget ble i 1967 kretsmestere. Bak fra venstre: trener Jorunn Lunda, Ann Mari Larsen, Hild Selnes, Nora Kirkbakk, Jorid Pettersen og Marita Solberg. Foran f.v.: Randi Hoff, Solfrid Didriksen, Brit Gjul, Rigmor Silset og Janne Britt Schanche.

Steinsdalen Fotballag fra rundt 1949. Bildet er fra en fotballkamp på Moan, Osens gamle bane. Bak fra venstre: Guttorm Åsegg, Hilmar Risvik, Sivert Sveinsen, Henrik Stein, Halvdan Stein, Arvid Engan, Einar Teigen. Foran fra venstre: Ingar Åsegg, Magne Stein, Steinar Åsegg og Petter Einmo.

Steinsdalen Fotballag fra rundt 1949. Bildet er fra en fotballkamp på Moan, Osens gamle bane. Bak fra venstre: Guttorm Åsegg, Hilmar Risvik, Sivert Sveinsen, Henrik Stein, Halvdan Stein, Arvid Engan, Einar Teigen. Foran fra venstre: Ingar Åsegg, Magne Stein, Steinar Åsegg og Petter Einmo.

Osen fotballag 1949. Bak fra venstre: Kolbjørn Osen, Jakob Osen, Ottar Osen, Magne Osen, Torleif Strand, Petter Dahle, Marius Osen og Trygve Øyås. Foran f.v.: Kåre Nordmeland, Harald Hansen og Leif Danielsen.

Osen fotballag 1949. Bak fra venstre: Kolbjørn Osen, Jakob Osen, Ottar Osen, Magne Osen, Torleif Strand, Petter Dahle, Marius Osen og Trygve Øyås. Foran f.v.: Kåre Nordmeland, Harald Hansen og Leif Danielsen.

Fjell-liv IL i Stadsbygd 1948: Første rekke: Nikolai Børsting, Oskar Tetliaune og Håkon Børsting. Andre rekke: Ola Krestaferstu Hermstad, Sverre Børsting og ukjent. Tredje rekke: Arnulf Hermstad, Håkon Bellingsli, Nikolai Langmo, Petter Bellingsli (?), Ole Arnstu Hermstad.

Fjell-liv IL i Stadsbygd 1948: Første rekke: Nikolai Børsting, Oskar Tetliaune og Håkon Børsting. Andre rekke: Ola Krestaferstu Hermstad, Sverre Børsting og ukjent. Tredje rekke: Arnulf Hermstad, Håkon Bellingsli, Nikolai Langmo, Petter Bellingsli (?), Ole Arnstu Hermstad.

Føll IL i Rissa 1948: Første rekke: Ivar Strømmen, Johan Rathe og Petter Sve. Andre rekke: Edvind Grande, Kristoffer Rønning og Olaf Olsøybakk. Tredje rekke: Isak Rønning, Asbjørn Grande, Magne Fredriksen, Helge Sunde og Lorns Rømma.

Føll IL i Rissa 1948: Første rekke: Ivar Strømmen, Johan Rathe og Petter Sve. Andre rekke: Edvind Grande, Kristoffer Rønning og Olaf Olsøybakk. Tredje rekke: Isak Rønning, Asbjørn Grande, Magne Fredriksen, Helge Sunde og Lorns Rømma.

Stokkøy pikelag, 1980. Turnering på Stokkøya. Bak f.v.: Heidi Simavik, Sissel Johansen, Brita Guttelvik, Wenche Moflag, Hanne Sydskjør, Monica Moflag, Anne Winther, trener Agnar Guttelvik. Foran f.v.: Randi Loeng, Karin Løvstrand, Sissel Guttelvik, Elin Harbak, Lise Guttelvik, Ingeborg Skjærvik og Synnøve Stegali. Det er Sissel G. Meland som bidratt med bildet.

Stokkøy pikelag, 1980. Turnering på Stokkøya. Bak f.v.: Heidi Simavik, Sissel Johansen, Brita Guttelvik, Wenche Moflag, Hanne Sydskjør, Monica Moflag, Anne Winther, trener Agnar Guttelvik. Foran f.v.: Randi Loeng, Karin Løvstrand, Sissel Guttelvik, Elin Harbak, Lise Guttelvik, Ingeborg Skjærvik og Synnøve Stegali. Det er Sissel G. Meland som bidratt med bildet.

Brekstad Ballklubb 1966: Dette var året da BBK ble seriemester i 3. divisjon i Fosen - 1966. Foran fra venstre: Kjell Berge, Henrik Solbue, Rolf Holm, Per Øverbyhagen og Ulrik Tyskø. Stående bak f.v.: Per Otto Wold, Jostein Hernes, Rolf Bordal, Ragnar Wiklem, Brynjulf Aune og Olav Hernes.

Brekstad Ballklubb 1966: Dette var året da BBK ble seriemester i 3. divisjon i Fosen - 1966. Foran fra venstre: Kjell Berge, Henrik Solbue, Rolf Holm, Per Øverbyhagen og Ulrik Tyskø. Stående bak f.v.: Per Otto Wold, Jostein Hernes, Rolf Bordal, Ragnar Wiklem, Brynjulf Aune og Olav Hernes.

Yrjars guttelag 1969: Bak fra venstre: Kåre Vik, Roger Pettersen, Thor Bretting, Steinar Thoresen, Knut Erik Antonsen og Vidar Ervik. Foran fra venstre: Johan Arnt Løkken, Steinar Pedersen, Svein Arild Hoff, Nils Møllersen og Eldar Vikestad. Juniorlaget til Yrjar ble kretsmetser i Fosen i 1969.

Yrjars guttelag 1969: Bak fra venstre: Kåre Vik, Roger Pettersen, Thor Bretting, Steinar Thoresen, Knut Erik Antonsen og Vidar Ervik. Foran fra venstre: Johan Arnt Løkken, Steinar Pedersen, Svein Arild Hoff, Nils Møllersen og Eldar Vikestad. Juniorlaget til Yrjar ble kretsmetser i Fosen i 1969.

LEKSVIKS fotballhelter fra 1970-tallet. Første rekke fra venstre: Jan Kopreitan, Øystein Rønning, Terje Hølaas, Willy Gangstad, Otto Sollie, Arne Helge Haugen, Bjørn Grande, Ivar Røstad. Andre rekke fra venstre: Erling Fjeldal (oppmann), Arne Killingberg, Edvin Dahl, Tore Dahl, Tor Rotabakk, Per Ivar Winge, Torbjørn Sunde, Jørn Killingberg, Rolf Buhaug, Hans Dahl (trener).

LEKSVIKS fotballhelter fra 1970-tallet. Første rekke fra venstre: Jan Kopreitan, Øystein Rønning, Terje Hølaas, Willy Gangstad, Otto Sollie, Arne Helge Haugen, Bjørn Grande, Ivar Røstad. Andre rekke fra venstre: Erling Fjeldal (oppmann), Arne Killingberg, Edvin Dahl, Tore Dahl, Tor Rotabakk, Per Ivar Winge, Torbjørn Sunde, Jørn Killingberg, Rolf Buhaug, Hans Dahl (trener).

Fra Fosna-Folket 25. september 1987: Hasselvika er Fosens beste! Fotballsporten har mye å bygge på i disse guttene fra Hasselvika som har gjort nærmest rent bord i Fosen-serien. Foran fra venstre: Frode Sørensen, Carl Henrik Hønsvik, Stian Schjølberg, Einar Buaune, Johnny Tennås, Øyvind Haugen, Lars Erik Lindseth. Bak fra venstre: Rune Skånøy, Lars Hasselvold, Lars Slettom, Tore Karlsen, Bjørn Brevik, Geir Øyvind Hasselvold, Trond Øvergård. Tomas Haarberg var ikke til stede da bilde ble tatt.

Fra Fosna-Folket 25. september 1987: Hasselvika er Fosens beste! Fotballsporten har mye å bygge på i disse guttene fra Hasselvika som har gjort nærmest rent bord i Fosen-serien. Foran fra venstre: Frode Sørensen, Carl Henrik Hønsvik, Stian Schjølberg, Einar Buaune, Johnny Tennås, Øyvind Haugen, Lars Erik Lindseth. Bak fra venstre: Rune Skånøy, Lars Hasselvold, Lars Slettom, Tore Karlsen, Bjørn Brevik, Geir Øyvind Hasselvold, Trond Øvergård. Tomas Haarberg var ikke til stede da bilde ble tatt.

Dette bildet er fra tidlig på 1950-tallet. Disse guttene samla seg på en grønn flekk i Døsvik-området på Ørlandet og spilte fotball. Det er jo nesten et helt lag. Bakerst fra venstre: Knut Gjul, Arild Hoff, Lennard Døsvik, Arnt Rabban, Terje Karlseng og Kjell Reitan. Foran fra venstre: Jon Døsvik og Hans Ole Døsvik.

Dette bildet er fra tidlig på 1950-tallet. Disse guttene samla seg på en grønn flekk i Døsvik-området på Ørlandet og spilte fotball. Det er jo nesten et helt lag. Bakerst fra venstre: Knut Gjul, Arild Hoff, Lennard Døsvik, Arnt Rabban, Terje Karlseng og Kjell Reitan. Foran fra venstre: Jon Døsvik og Hans Ole Døsvik.

Brekstad Ballklubb 1965: Dette bildet er tatt i forbindelse med en treningskamp i 1965. Foran fra venstre: Ola Almar Kvaale, Jon Hårberg, Rolf Holm, Arne Størseth og Jostein Hernes. Stående bak f.v.: Ole-Martin Holmen, Brynjulf Aune, Kjell Berge, Ragnar Wiklem, Hans Petter Onsøien og Olav Hernes.

Brekstad Ballklubb 1965: Dette bildet er tatt i forbindelse med en treningskamp i 1965. Foran fra venstre: Ola Almar Kvaale, Jon Hårberg, Rolf Holm, Arne Størseth og Jostein Hernes. Stående bak f.v.: Ole-Martin Holmen, Brynjulf Aune, Kjell Berge, Ragnar Wiklem, Hans Petter Onsøien og Olav Hernes.

Fotballaget ved Ørland hovedflystasjon gikk nesten helt til topps i forsvarscupen i 1961. Foran fra venstre: Hans Petter Onsøien, Rudolf Wiik, Odd Winge, ukjent og ukjent. Andre rekke fra venstre Tore Pedersen, ukjent, Kjell Hvitsand, Henrik Solbue, Dag Kåre Madsen og Kristian Finseth.

Fotballaget ved Ørland hovedflystasjon gikk nesten helt til topps i forsvarscupen i 1961. Foran fra venstre: Hans Petter Onsøien, Rudolf Wiik, Odd Winge, ukjent og ukjent. Andre rekke fra venstre Tore Pedersen, ukjent, Kjell Hvitsand, Henrik Solbue, Dag Kåre Madsen og Kristian Finseth.

Det er fotballgutta i Uthaug Idrettslag, stiftet 8. september 1926, som vi ser. Bildet er tatt på den gamle fotballbanen på Uthaug, så det skjedde nok i forbindelse med en heimekamp der. Bak fra venstre: ukjent, Reitmar Bugten, Asbjørn Bugten, Arvid Kjørsvik og Magne Hoøen. I midten f.v.: Johan Koren Støkkan, Johan Lund Hoff og Erling Nesset. Foran f.v.: Jakob Kirkebakk, Bjarne Brattseth (fra Møre) og Bjarne Thoresen.

Det er fotballgutta i Uthaug Idrettslag, stiftet 8. september 1926, som vi ser. Bildet er tatt på den gamle fotballbanen på Uthaug, så det skjedde nok i forbindelse med en heimekamp der. Bak fra venstre: ukjent, Reitmar Bugten, Asbjørn Bugten, Arvid Kjørsvik og Magne Hoøen. I midten f.v.: Johan Koren Støkkan, Johan Lund Hoff og Erling Nesset. Foran f.v.: Jakob Kirkebakk, Bjarne Brattseth (fra Møre) og Bjarne Thoresen.

Vangsgutan i Rissa. De møttes titt og ofte til fotball og leik i Vangsfjæra. Flere av dem kom på Rissa ILs fotballag. Nederst fra v.: Asmund Berget, Erling Fredriksen, John Dyrendahl, Arnulf Sund, Gudmund Johansen og Rudolf Hybertsen. Andre rekke f.v.: Svein Langsæther, Guttorm Fredriksen, Haldis Johansen Hopstad og Anny Karin Rønning Skjeveland. Bakerst: Johannes Ålmo.

Vangsgutan i Rissa. De møttes titt og ofte til fotball og leik i Vangsfjæra. Flere av dem kom på Rissa ILs fotballag. Nederst fra v.: Asmund Berget, Erling Fredriksen, John Dyrendahl, Arnulf Sund, Gudmund Johansen og Rudolf Hybertsen. Andre rekke f.v.: Svein Langsæther, Guttorm Fredriksen, Haldis Johansen Hopstad og Anny Karin Rønning Skjeveland. Bakerst: Johannes Ålmo.

Brekstad Ballklubb 1966: Foran fra venstre: Jostein Hernes, Henrik Solbue, Rolf Holm, Olav Hernes og Arne Størseth. Bak fra venstre: Per-Otto Vold, Ola Kvaale, Ragnar Wiklem, Hans Petter Onsøyen, Jon Falstad og Leif Jenssen.

Brekstad Ballklubb 1966: Foran fra venstre: Jostein Hernes, Henrik Solbue, Rolf Holm, Olav Hernes og Arne Størseth. Bak fra venstre: Per-Otto Vold, Ola Kvaale, Ragnar Wiklem, Hans Petter Onsøyen, Jon Falstad og Leif Jenssen.

Representanter for Stjørna idrettslag på 1930-tallet. Laget ble stiftet i 1932.

Representanter for Stjørna idrettslag på 1930-tallet. Laget ble stiftet i 1932.

Representanter for Stjørna idrettslag på 1930-tallet. Laget ble stiftet i 1932.

Representanter for Stjørna idrettslag på 1930-tallet. Laget ble stiftet i 1932.

Spillere tilhørende Beian Idrettslag. For å delta på fotballturneringen på Stokkøya i 1953, tok de Hurtigruta for å komme fram. Fra venstre på bildet ser vi Jann Olsen, Arne Aas, Arne Grande, Arnold Hvitsand, Per Solbue, Trygve Bakken, Magne Åberg, Kristian Nilsen og Henrik Solbue. Det var to spillere til med på laget, men de er ikke å se på bildet. De to er Alf Kåre Bakken og Odd Solem. Alf Kåre var fotograf og Odd ankom dagen etter på motorsykkel og videre haik med skyssbåt.

Spillere tilhørende Beian Idrettslag. For å delta på fotballturneringen på Stokkøya i 1953, tok de Hurtigruta for å komme fram. Fra venstre på bildet ser vi Jann Olsen, Arne Aas, Arne Grande, Arnold Hvitsand, Per Solbue, Trygve Bakken, Magne Åberg, Kristian Nilsen og Henrik Solbue. Det var to spillere til med på laget, men de er ikke å se på bildet. De to er Alf Kåre Bakken og Odd Solem. Alf Kåre var fotograf og Odd ankom dagen etter på motorsykkel og videre haik med skyssbåt.

Åfjord småguttelag i 1984. På bildet er følgende representert: Magnar Skarsvåg, Pål Johan Larsen, Rune Skorstad, John Olaf Rømma, Morten Finseth, Ole Rønningen, Tor Åge Tøsdal, Kurt Petter Humstad, Lars Dolmseth, Arne Haugsnes, Edmund Hårstad, Hallgeir Stjern, Håvard Frønes, Harald Pøsinger, Svein Harald Ramsø, Vidar Kjøsnes og Jon Rønningen.

Åfjord småguttelag i 1984. På bildet er følgende representert: Magnar Skarsvåg, Pål Johan Larsen, Rune Skorstad, John Olaf Rømma, Morten Finseth, Ole Rønningen, Tor Åge Tøsdal, Kurt Petter Humstad, Lars Dolmseth, Arne Haugsnes, Edmund Hårstad, Hallgeir Stjern, Håvard Frønes, Harald Pøsinger, Svein Harald Ramsø, Vidar Kjøsnes og Jon Rønningen.

Opphaug ble seriemestere i fotball, 5.divisjon i 1988, og senere kretsmestere, finaleresultat 2-1 over Melhus. Dette bildet er nok tatt etter siste hjemmekamp, da seriemesterskapet og opprykket var et faktum. Bak fra venstre: Tore Pettersen (oppmann), Tommy Stav, Vidar Stallvik, Trond Fremstad, Jo Tessem, Håvard Moen, Carl Åge Hoff, Fred Arne Lund, Bjørn Berg, Per Borg, Einar Sigmundstad (trener) Foran f.v.: Roger Lien, ??, Per Ratdal, Annfinn Lien, Bjørn Groven, Åsmund Vik (oppmann), Runar Steen, Hallvard Fremstad, Geir Morten Ramsøy, John Morten Støkkan, Odd-Erik Røstad

Opphaug ble seriemestere i fotball, 5.divisjon i 1988, og senere kretsmestere, finaleresultat 2-1 over Melhus. Dette bildet er nok tatt etter siste hjemmekamp, da seriemesterskapet og opprykket var et faktum. Bak fra venstre: Tore Pettersen (oppmann), Tommy Stav, Vidar Stallvik, Trond Fremstad, Jo Tessem, Håvard Moen, Carl Åge Hoff, Fred Arne Lund, Bjørn Berg, Per Borg, Einar Sigmundstad (trener) Foran f.v.: Roger Lien, ??, Per Ratdal, Annfinn Lien, Bjørn Groven, Åsmund Vik (oppmann), Runar Steen, Hallvard Fremstad, Geir Morten Ramsøy, John Morten Støkkan, Odd-Erik Røstad

Opphaugs A-lag i fotball anno 1980, foreviget i Botngård. Bak fra venstre: Stig Pettersen, Stig Siversen, Ottar Egil Vik, Per Borg, Kolbjørn Fuglås, Arild Røstad, Johan Arve Røstad, Lavrans Skanke og Helge Hov, Foran f.v.: Bjørn Hovde, Tor Odde, Asbjørn Hov, Ove Lunda, Inge Stallvik og Frank Moen.

Opphaugs A-lag i fotball anno 1980, foreviget i Botngård. Bak fra venstre: Stig Pettersen, Stig Siversen, Ottar Egil Vik, Per Borg, Kolbjørn Fuglås, Arild Røstad, Johan Arve Røstad, Lavrans Skanke og Helge Hov, Foran f.v.: Bjørn Hovde, Tor Odde, Asbjørn Hov, Ove Lunda, Inge Stallvik og Frank Moen.

Beian Idrettslag anno 1953. Laget har stilt opp for å bli foreviget i forbindelse med ei lynturnering på Stokkøya, på banen i Guttelvika.

Beian Idrettslag anno 1953. Laget har stilt opp for å bli foreviget i forbindelse med ei lynturnering på Stokkøya, på banen i Guttelvika.

Sandnes skoles fotballag i 1961. Bak fra venstre: Ole Berntsen, Kjell Jøssund, Asbjørn Steen, Ole Nøstan og Even Sivertsen. Foran f.v.: Hågen Veen, Erling Steen, Einar Audal, Jim Sletten, Harry Martinsen og Ivar Drilen.

Sandnes skoles fotballag i 1961. Bak fra venstre: Ole Berntsen, Kjell Jøssund, Asbjørn Steen, Ole Nøstan og Even Sivertsen. Foran f.v.: Hågen Veen, Erling Steen, Einar Audal, Jim Sletten, Harry Martinsen og Ivar Drilen.

Opphaug herrer fotball i 1953 tok seg slik ut på bilde. Bak fra venstre: Asbjørn Ratdal, Johan Reitan, John (Trøen) Røstad, Kristian Finseth, John Ratdal, Sverre Røstad, ? Hoff og Asbjørn Schanke. Foran f.v.: Sverre Pettersen, Sverre Johansen og Arne Rathe.

Opphaug herrer fotball i 1953 tok seg slik ut på bilde. Bak fra venstre: Asbjørn Ratdal, Johan Reitan, John (Trøen) Røstad, Kristian Finseth, John Ratdal, Sverre Røstad, ? Hoff og Asbjørn Schanke. Foran f.v.: Sverre Pettersen, Sverre Johansen og Arne Rathe.

Yrjars småguttelag i 1977. Foran fra venstre: Harald Dahlby, Odd Einar Støkkan, Bjørn Berg, Roger Bordal, Kjetil Brandvik, Dag Nesset. Bak fra v.: Hallgeir Kjørsvik, Roger Solli, Stig Asle Nordli, Roger Martinsen, Freda Arne Lund, Atle Jektvik og Lars Erik Solli.

Yrjars småguttelag i 1977. Foran fra venstre: Harald Dahlby, Odd Einar Støkkan, Bjørn Berg, Roger Bordal, Kjetil Brandvik, Dag Nesset. Bak fra v.: Hallgeir Kjørsvik, Roger Solli, Stig Asle Nordli, Roger Martinsen, Freda Arne Lund, Atle Jektvik og Lars Erik Solli.

Rissa herrer, 4. divisjon i 1977. Bak fra venstre: Gunnar Berge (leder), Per Brovold, Frode Berg, Tor Langsæter, John J. Sunde, Steinar Jenssen, Åsmund Skalmerås (oppmann). Midtre rekke fra v.: Konrad Haugen, Hans Lian, Odd Rygh, Morten Langsæter, Oddgeir Sand. Foran: Olav Dahle, Geir Denstad, Kjell Fredriksen, Tore Sandmo, Asbjørn Sann.

Rissa herrer, 4. divisjon i 1977. Bak fra venstre: Gunnar Berge (leder), Per Brovold, Frode Berg, Tor Langsæter, John J. Sunde, Steinar Jenssen, Åsmund Skalmerås (oppmann). Midtre rekke fra v.: Konrad Haugen, Hans Lian, Odd Rygh, Morten Langsæter, Oddgeir Sand. Foran: Olav Dahle, Geir Denstad, Kjell Fredriksen, Tore Sandmo, Asbjørn Sann.

Fotballaget til Oksvoll Idrettslag, som var på sitt beste i åra 1951 – 1956. Bak fra venstre: Ole Melum, Henry Melum, Jakob Ottesen, John Hellem, John Ulle og Leif Wahl. Foran f.v.: Jan Sørdal, Gudmund Melum, Gunnar Melum, Ole Melum («Stor-Ola») og Asbjørn Vik.

Fotballaget til Oksvoll Idrettslag, som var på sitt beste i åra 1951 – 1956. Bak fra venstre: Ole Melum, Henry Melum, Jakob Ottesen, John Hellem, John Ulle og Leif Wahl. Foran f.v.: Jan Sørdal, Gudmund Melum, Gunnar Melum, Ole Melum («Stor-Ola») og Asbjørn Vik.

Åfjords guttelag i 1977. Bak fra venstre; Ove Nilsen, Ivar Berntsen, Knut Folstad, Geir Sandvik, Lars Johan Stigen, Roy Johnny Larsen og Ole M. Gilde. Foran: Jan E. Sandhals, Jan P. Amundal, Svein By, Asgeir Sæther, Lars A. Larsen, Ketil By og Stig Engen.

Åfjords guttelag i 1977. Bak fra venstre; Ove Nilsen, Ivar Berntsen, Knut Folstad, Geir Sandvik, Lars Johan Stigen, Roy Johnny Larsen og Ole M. Gilde. Foran: Jan E. Sandhals, Jan P. Amundal, Svein By, Asgeir Sæther, Lars A. Larsen, Ketil By og Stig Engen.

Uthaugs herrer rundt 1930. Bak fra venstre: Jakob Vik, Reitmar Bugten, Harald Bugten, Kristian Kotte og Kåre Nilsen. Andre rekke f.v.: ukjent, Leif Lund og Ivar Ingebrigtsen Foran f.v.: Johan Bugten, Kristian Nilsen og Asbjørn Bugten.

Uthaugs herrer rundt 1930. Bak fra venstre: Jakob Vik, Reitmar Bugten, Harald Bugten, Kristian Kotte og Kåre Nilsen. Andre rekke f.v.: ukjent, Leif Lund og Ivar Ingebrigtsen Foran f.v.: Johan Bugten, Kristian Nilsen og Asbjørn Bugten.

Bjugn Lilleputter 1976: Bak fra venstre: Arne Venes, Stig Hyllmark, Atle Johnsen, Steinar Solem, Roar Vatn, Terje Knutsen og Tore Stenstvedt. Foran fra venstre: Yngve Moan, Hallvard Rørstad, Rune Hoøen, Roy Hoøen, Arne Erling Astad, Nils Olav Johansen, Arve Skog, Jarl Johnsen (trener) og Nils Knutsen.

Bjugn Lilleputter 1976: Bak fra venstre: Arne Venes, Stig Hyllmark, Atle Johnsen, Steinar Solem, Roar Vatn, Terje Knutsen og Tore Stenstvedt. Foran fra venstre: Yngve Moan, Hallvard Rørstad, Rune Hoøen, Roy Hoøen, Arne Erling Astad, Nils Olav Johansen, Arve Skog, Jarl Johnsen (trener) og Nils Knutsen.

Dett er det første herrelaget i fotball som ble stablet på beina på Opphaug etter krigen. Bak fra venstre: Einar Røstad, Martin Røstad, Erling Borg, Bjarne Reitan, Arne Christian Hoff og Herlaug Døsvik. Foran f.v.: Erling Røstad, Alfred Ophaug, Ove Reitan, Alf Røstad og Ove Røstad.

Dett er det første herrelaget i fotball som ble stablet på beina på Opphaug etter krigen. Bak fra venstre: Einar Røstad, Martin Røstad, Erling Borg, Bjarne Reitan, Arne Christian Hoff og Herlaug Døsvik. Foran f.v.: Erling Røstad, Alfred Ophaug, Ove Reitan, Alf Røstad og Ove Røstad.

Herrelaget i fotball på Opphaug er avårgang rundt 1955. Bak fra venstre: Bjarne Reitan, Knut Røstad, John Ratdal, Jan Røstad, Asbjørn Schanke og Ivar Dahl. Foran f.v.: Leif Knutsen, Sverre Pettersen, Sverre Johansen, Arne Rathe og Johan Reitan.

Herrelaget i fotball på Opphaug er avårgang rundt 1955. Bak fra venstre: Bjarne Reitan, Knut Røstad, John Ratdal, Jan Røstad, Asbjørn Schanke og Ivar Dahl. Foran f.v.: Leif Knutsen, Sverre Pettersen, Sverre Johansen, Arne Rathe og Johan Reitan.

Her er et juniorlag som regjerte i Osen i 1952 – 1953. Bak fra venstre: Oddvar Martinsen, Joralf Osen, Torbjørn Vingsand, Oddmund Osen og Kjell Osen. Foran fra venstre: Olav Harsvik, Astor Astorsen, Henry Harsvik. Bak Astor Astorsen sitter Joar Harsvik på huk.

Her er et juniorlag som regjerte i Osen i 1952 – 1953. Bak fra venstre: Oddvar Martinsen, Joralf Osen, Torbjørn Vingsand, Oddmund Osen og Kjell Osen. Foran fra venstre: Olav Harsvik, Astor Astorsen, Henry Harsvik. Bak Astor Astorsen sitter Joar Harsvik på huk.

Håndballdamene på Nes, en gang på 1950-tallet, er her foreviget. De ble blant annet kretsmestere. Bak fra venstre: Gudrun Hansen, Astrid Lystad, Johanne Dybfest og Nella Berre. Foran fra venstre: Nella Dybfest, målvakt Åse Dybfest og Rutt Solberg.

Håndballdamene på Nes, en gang på 1950-tallet, er her foreviget. De ble blant annet kretsmestere. Bak fra venstre: Gudrun Hansen, Astrid Lystad, Johanne Dybfest og Nella Berre. Foran fra venstre: Nella Dybfest, målvakt Åse Dybfest og Rutt Solberg.

Herrelaget til Steinsdalen Idrettslag 1952/1953, ukjent år. Bakerste rekke fra venstre.: Oddmund Stein, Arvid Engan, Henrik Stein, Kolbein Storvoll, Steinar Åsegg, Nils Hestmo. Forreste rekke fra venstre.: Oskar Aasegg, Sivert Sveinsen, Guttorm Åsegg, Halvdan Stein, Kolbjørn Åsegg.

Herrelaget til Steinsdalen Idrettslag 1952/1953, ukjent år. Bakerste rekke fra venstre.: Oddmund Stein, Arvid Engan, Henrik Stein, Kolbein Storvoll, Steinar Åsegg, Nils Hestmo. Forreste rekke fra venstre.: Oskar Aasegg, Sivert Sveinsen, Guttorm Åsegg, Halvdan Stein, Kolbjørn Åsegg.

Herrelaget til Bessaker Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v: Normann Sumstad, Edvard Wik, Hermann Stormyr, Jens Haugen, John Sæther, Nils Fagerdal. Forreste rekke fra v.: Hilmar Moen, Odd Haugen, Thore Pettersen, Georg Nilsen, Nils Vikaunet.

Herrelaget til Bessaker Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v: Normann Sumstad, Edvard Wik, Hermann Stormyr, Jens Haugen, John Sæther, Nils Fagerdal. Forreste rekke fra v.: Hilmar Moen, Odd Haugen, Thore Pettersen, Georg Nilsen, Nils Vikaunet.

Herrelaget til Nes Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v.: Jørund Solberg, Daniel Dybfest, Per Hellem, Karl Jønsson, Johan Schei. Forreste rekke fra v. Petter Dybfest, Ansgar Ness, Karl Hellem, Jon Hellem.

Herrelaget til Nes Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v.: Jørund Solberg, Daniel Dybfest, Per Hellem, Karl Jønsson, Johan Schei. Forreste rekke fra v. Petter Dybfest, Ansgar Ness, Karl Hellem, Jon Hellem.

Herrelaget til Stadsbygd Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v.: Leif Finserås, Torger Fenstad, Jakob Schei, Johan Valså, Magnar Sand, Arne Askim. Forreste rekke fra v.: Johan Vårheim, Nikolai Langmo, Einar Askim, Morten P. Askim. Kristian Askim, Per Grønning.

Herrelaget til Stadsbygd Idrettslag 1952/1953. Bakerste rekke fra v.: Leif Finserås, Torger Fenstad, Jakob Schei, Johan Valså, Magnar Sand, Arne Askim. Forreste rekke fra v.: Johan Vårheim, Nikolai Langmo, Einar Askim, Morten P. Askim. Kristian Askim, Per Grønning.

Bjugn fotballag 1950 – 1952. Stående fra venstre: Ivar Furunes, Harald Sivertsen, Bjarne Groven, Olaf Margido Rønne, Harald Nebb og Oddmund Klakken. Sittende fra venstre: John Næss, Oddvar Vasskog, Gunnar Brandvik, Jørgen Kotte og Per Vasskog. Det kan legges til at Bjugn Idrettslag ble stiftet i april 1919 og fikk navnet Fremad. Dette ble senere forandret til Bjugn IL, da det var flere klubber som brukte Fremad-navnet. Laget ble opptatt som medlem i Norges Fotballforbund i 1947. Stiftere var formann Einar Furunes og viseformann Sigurd Sæther.

Bjugn fotballag 1950 – 1952. Stående fra venstre: Ivar Furunes, Harald Sivertsen, Bjarne Groven, Olaf Margido Rønne, Harald Nebb og Oddmund Klakken. Sittende fra venstre: John Næss, Oddvar Vasskog, Gunnar Brandvik, Jørgen Kotte og Per Vasskog. Det kan legges til at Bjugn Idrettslag ble stiftet i april 1919 og fikk navnet Fremad. Dette ble senere forandret til Bjugn IL, da det var flere klubber som brukte Fremad-navnet. Laget ble opptatt som medlem i Norges Fotballforbund i 1947. Stiftere var formann Einar Furunes og viseformann Sigurd Sæther.

Beian Idrettslag. Bildet er sannsynligvis tatt i Fevåg på slutten av 1940-tallet. Beian Idrettslag hadde sin storhetstid etter krigen og først på femtiårene. Laget vant blant annet kretsmesterskapet i daværende 2. divisjon avdeling Fosen i 1948, -49 og -50. Stående fra venstre: Thomas Solbue, Alf Rønsholm, Alf Kåre Bakken, Johan Johansen, Jann Olsen, Trygve Bakken, Kristian Nilsen og Georg Rønsholm. Sittende f.v.: Magne Åbergm Arne Nilsen og Otto Enge.

Beian Idrettslag. Bildet er sannsynligvis tatt i Fevåg på slutten av 1940-tallet. Beian Idrettslag hadde sin storhetstid etter krigen og først på femtiårene. Laget vant blant annet kretsmesterskapet i daværende 2. divisjon avdeling Fosen i 1948, -49 og -50. Stående fra venstre: Thomas Solbue, Alf Rønsholm, Alf Kåre Bakken, Johan Johansen, Jann Olsen, Trygve Bakken, Kristian Nilsen og Georg Rønsholm. Sittende f.v.: Magne Åbergm Arne Nilsen og Otto Enge.

Dette bildet er tatt sommeren 1976 eller 1977 på Lade. Brekstad Ballklubb, BBK, deltok i Lade Minicup og dette laget gjorde det veldig bra. Spillerne på bildet er fra venstre: Wenche Runde, Kristin Grande, Anne Olden, Eva Tyskø, Heidi Hopstad, Anne Murvold, Sissel Runde og Rigmor Risvik.

Dette bildet er tatt sommeren 1976 eller 1977 på Lade. Brekstad Ballklubb, BBK, deltok i Lade Minicup og dette laget gjorde det veldig bra. Spillerne på bildet er fra venstre: Wenche Runde, Kristin Grande, Anne Olden, Eva Tyskø, Heidi Hopstad, Anne Murvold, Sissel Runde og Rigmor Risvik.

Herrelaget i fotball i Rissa Idrettslag 1952 . 1953. Bakerste rekke fra venstre: Sverre Pukstad, Rudulf Lervik, Ivar Sollie, Jostein Gynnild, Kolbjørn Sollie og Ivar Lervik. Foran f.v.: Knut Sund, Bjarne Lervik, Helge Aune, Ole Reinsbakk, Erling H. Dyrendahl, Olaf Berge og Bjarne Sivertsvik.

Herrelaget i fotball i Rissa Idrettslag 1952 . 1953. Bakerste rekke fra venstre: Sverre Pukstad, Rudulf Lervik, Ivar Sollie, Jostein Gynnild, Kolbjørn Sollie og Ivar Lervik. Foran f.v.: Knut Sund, Bjarne Lervik, Helge Aune, Ole Reinsbakk, Erling H. Dyrendahl, Olaf Berge og Bjarne Sivertsvik.

Osen fotballlag 1952 - 1953. Bakerste rekke fra v.: Olav Harsvik, Jakob Sørmeland, Jarle osen, Oddvar Martinsen, Kåre Nordmeland, Torbjørn Vingsand. Forreste rekke fra v.: Erling Strand, Jostein Vingsand, Joralf Osen, Oddmund Osen, Trygve Øiaas.

Osen fotballlag 1952 - 1953. Bakerste rekke fra v.: Olav Harsvik, Jakob Sørmeland, Jarle osen, Oddvar Martinsen, Kåre Nordmeland, Torbjørn Vingsand. Forreste rekke fra v.: Erling Strand, Jostein Vingsand, Joralf Osen, Oddmund Osen, Trygve Øiaas.

Opphaug - damelag i håndball. Laget ble stiftet på Opphaug i 1946. Bakerste rekke fra venstre: Sigfrid Eidsaunet, Anne Lise Hoff, Margit Hoff, Anny Hansen og Elisabeth Ophaug. Foran fra venstre: Edith Skare, Inger Gjestad og Johanne Andersen.

Opphaug - damelag i håndball. Laget ble stiftet på Opphaug i 1946. Bakerste rekke fra venstre: Sigfrid Eidsaunet, Anne Lise Hoff, Margit Hoff, Anny Hansen og Elisabeth Ophaug. Foran fra venstre: Edith Skare, Inger Gjestad og Johanne Andersen.

De åtte håpefulle utgjorde Balsnesgrenda fotballag på Ørlandet i 1956. Bak fra venstre: Nils Sannan, Kjell Dyrendahl (i gummistøvler!), Harald Helland, Olav Solem, Dagfinn Aune og Inge Stallvik. Foran fra venstre: Einar Solem og Tor Helland.

De åtte håpefulle utgjorde Balsnesgrenda fotballag på Ørlandet i 1956. Bak fra venstre: Nils Sannan, Kjell Dyrendahl (i gummistøvler!), Harald Helland, Olav Solem, Dagfinn Aune og Inge Stallvik. Foran fra venstre: Einar Solem og Tor Helland.

Jøssund IL i Bjugn hadde i 1952 et meget godt guttelag, som hevdet seg helt i toppen. Her er laget foreviget på heimebanen. Den gikk under navnet Jøssingbanen på denne tiden, som senere ble omdøpt til Marienborg Stadion. Foran fra venstre: Jan Sund, Åsmund Rønning, Magne Aune, Johannes Mandal og Birger Nygård. Bak f.v.: Asbjørn Nygård, John Augdal, Rolf Haukaas, Georg Kanstad, Kolbjørn Hanssen og Ingolf Drilen. lagbilde

Jøssund IL i Bjugn hadde i 1952 et meget godt guttelag, som hevdet seg helt i toppen. Her er laget foreviget på heimebanen. Den gikk under navnet Jøssingbanen på denne tiden, som senere ble omdøpt til Marienborg Stadion. Foran fra venstre: Jan Sund, Åsmund Rønning, Magne Aune, Johannes Mandal og Birger Nygård. Bak f.v.: Asbjørn Nygård, John Augdal, Rolf Haukaas, Georg Kanstad, Kolbjørn Hanssen og Ingolf Drilen. lagbilde

Jøssund IL i Bjugn i 1952. Her er laget fotografert på Bjugn-banen etter å ha slått Oksvoll 2-0 i finalen under en lynturnering våren 1952. Foran fra venstre: Gunnar Berge, Johan Sletten, Magne Aune, Johannes Mandal og Ingolf Drilen. Bak f.v.: Knut Brandmo, John Augdal, Birger Nygård, Rolf Haukaas, Magne Berge og Per Steinvik.

Jøssund IL i Bjugn i 1952. Her er laget fotografert på Bjugn-banen etter å ha slått Oksvoll 2-0 i finalen under en lynturnering våren 1952. Foran fra venstre: Gunnar Berge, Johan Sletten, Magne Aune, Johannes Mandal og Ingolf Drilen. Bak f.v.: Knut Brandmo, John Augdal, Birger Nygård, Rolf Haukaas, Magne Berge og Per Steinvik.

Tone Haugen fra Osen er et kjent fotballnavn. Hun var med og tok VM-gull med landslaget og hadde en proffkarriere i Østen. Før den tid ble hennes daværende lag, Steinsdalens jenter, seriemester i dameserien. Her er det lagbildet som Fosna-Folket i 1981 satte på trykk etter mesterskapsseieren. Foran f.v.: Nina Melhus, Gunn Wada, Marit Hepsø, Berit Christensen, Eva Østeraas, Mariann Bratgjerd og Kristin Hepsø. Bak f.v.: Bjørn Nilsen, Grethe Skorstad, Rita Strand, Mona Skjervø, Elin Osen, Kari Hestmo, Elin Risvik og Tone Haugen.

Tone Haugen fra Osen er et kjent fotballnavn. Hun var med og tok VM-gull med landslaget og hadde en proffkarriere i Østen. Før den tid ble hennes daværende lag, Steinsdalens jenter, seriemester i dameserien. Her er det lagbildet som Fosna-Folket i 1981 satte på trykk etter mesterskapsseieren. Foran f.v.: Nina Melhus, Gunn Wada, Marit Hepsø, Berit Christensen, Eva Østeraas, Mariann Bratgjerd og Kristin Hepsø. Bak f.v.: Bjørn Nilsen, Grethe Skorstad, Rita Strand, Mona Skjervø, Elin Osen, Kari Hestmo, Elin Risvik og Tone Haugen.

I 1939 var dette fotballaget i virksomhet på Hofstad i Roan. Oskar Storskaret foreviget medlemmene med sitt kamera. Bak fra venstre: Gunnar Terning, Daniel Moen, John Hopstad, Morten Viken, Lars Jenssen, Wilfred Viken, Sigvart Hopstad, Johan Moen og Birger Paulsen. Foran f.v.: Einar Hopstad, Gunnar Viken, Johan Viken, Rolf Viken, Arthur Jakobsen, Einar Evensen, Øystein Terning og Leif Terning.

I 1939 var dette fotballaget i virksomhet på Hofstad i Roan. Oskar Storskaret foreviget medlemmene med sitt kamera. Bak fra venstre: Gunnar Terning, Daniel Moen, John Hopstad, Morten Viken, Lars Jenssen, Wilfred Viken, Sigvart Hopstad, Johan Moen og Birger Paulsen. Foran f.v.: Einar Hopstad, Gunnar Viken, Johan Viken, Rolf Viken, Arthur Jakobsen, Einar Evensen, Øystein Terning og Leif Terning.

På dette bildet ser vi fotballspillere fra Roan og Stoksund samlet i enten 1938 eller 1939. Bak fra venstre ser vi Stoksunds lag: Agnar Grøtting, Per Lian, Paul Lian, Kristian Hansen, Karl Løkke, Magnar Normann, Mads Lian, Åsmund Lian, Erling Iversen, Ingebrigt Osen og Ivar Refsnes. Foran fra venstre ser vi Straums fotballag: Harald Hansen, Sigurd Strøm, Johan Bye, Kåre Årvik, Henning Hansen, Gjert Årvik, Jakob Olvik, Sverre Hopmo, Ingolf Strøm og Peder L. Strøm. Aller fremst sitter to målmenn, Ingebrigt Johansen som passet på buret for Bessaker og Johan Egil Strøm som var Straums keeper.

På dette bildet ser vi fotballspillere fra Roan og Stoksund samlet i enten 1938 eller 1939. Bak fra venstre ser vi Stoksunds lag: Agnar Grøtting, Per Lian, Paul Lian, Kristian Hansen, Karl Løkke, Magnar Normann, Mads Lian, Åsmund Lian, Erling Iversen, Ingebrigt Osen og Ivar Refsnes. Foran fra venstre ser vi Straums fotballag: Harald Hansen, Sigurd Strøm, Johan Bye, Kåre Årvik, Henning Hansen, Gjert Årvik, Jakob Olvik, Sverre Hopmo, Ingolf Strøm og Peder L. Strøm. Aller fremst sitter to målmenn, Ingebrigt Johansen som passet på buret for Bessaker og Johan Egil Strøm som var Straums keeper.

Lilleputtkretsmestre fra Opphaug I.L. i 1972. Bakerste rekke fra venstre: Jan Inge Schjølberg, Knut Ring, Bjørn Olsen, John Rødsjø, Trond Rønsholm, Vidar Hoff, Asbjørn Hov, Tor Odde, Første rekke fra venstre: Helge Hov, Hans Ring, Lavrans Skanke, Øystein Haugberg, Arild Brandvik, Roy Olav Røstad og Arnfinn Langstrand.

Lilleputtkretsmestre fra Opphaug I.L. i 1972. Bakerste rekke fra venstre: Jan Inge Schjølberg, Knut Ring, Bjørn Olsen, John Rødsjø, Trond Rønsholm, Vidar Hoff, Asbjørn Hov, Tor Odde, Første rekke fra venstre: Helge Hov, Hans Ring, Lavrans Skanke, Øystein Haugberg, Arild Brandvik, Roy Olav Røstad og Arnfinn Langstrand.

Her har fotballspillere i Beian Idrettslag på Ørlandet stilt opp sitt lag. Bildet ble tatt på begynnelsen av 1960-tallet. Det skjedde i forbindelse med en bortekamp mot erkerivalen Uthaug, så bildet er tatt på Uthaug. Første rekke f.v.: Bjarne Brodersen, Arnold Hvitsand, Odd Solem, Trygve Bakken og Henrik Solbue. Andre rekke f.v.: Ola Bakken, Oddbjørn Grande, Arne Grande, Jann Olsen, Rolf Grande og Dagfinn Pedersen.

Her har fotballspillere i Beian Idrettslag på Ørlandet stilt opp sitt lag. Bildet ble tatt på begynnelsen av 1960-tallet. Det skjedde i forbindelse med en bortekamp mot erkerivalen Uthaug, så bildet er tatt på Uthaug. Første rekke f.v.: Bjarne Brodersen, Arnold Hvitsand, Odd Solem, Trygve Bakken og Henrik Solbue. Andre rekke f.v.: Ola Bakken, Oddbjørn Grande, Arne Grande, Jann Olsen, Rolf Grande og Dagfinn Pedersen.

Fosen Fotballkrets 1976.

Fosen Fotballkrets 1976.

Rissa Idrettslags A-lag i fotball har her stilt opp for fotografen på Langsand i 1961. Bak fra venstre: Einar Vangen, Harald Dybdahl, Even Kristoffersen, Johan Henrik Berge, Håvar Halten og Bjarne Leirvik. Foran fra venstre: Gunnar Berge, Ottar Solli, Guttorm Fredriksen, Erling Fredriksen og Erling Waade. Bildet er innsendt av Even Kristoffersen i Rissa.

Rissa Idrettslags A-lag i fotball har her stilt opp for fotografen på Langsand i 1961. Bak fra venstre: Einar Vangen, Harald Dybdahl, Even Kristoffersen, Johan Henrik Berge, Håvar Halten og Bjarne Leirvik. Foran fra venstre: Gunnar Berge, Ottar Solli, Guttorm Fredriksen, Erling Fredriksen og Erling Waade. Bildet er innsendt av Even Kristoffersen i Rissa.

De spilte på lag

Tusenvis av fosninger har deltatt i ulike former av lagidrett opp gjennom åra.

Denne bildeserien er i første rekke basert på lagbilder som Fosna-Folket har fått inn til splaten «Fra gamle dager».

Har du gamle bilder fra idrettslivet i Fosen?
Send gjerne en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no

SE OGSÅ:
* Gamle bandbilder
* Fosen under 2. verdenskrig
* Slik feiret fosningene 17. mai i 1945
* Rutebåtene som gikk
* Kirkebyggene i gamle dager


comments powered by Disqus
Gammeldagan

Arven etter «Grafffen» og «Sveisern» fram i lyset

Bernt Gjelvold har gått gjennom over 2000 gamle musikkstykker i en til nå bortgjemt notesamling. Nå vil et utdrag av bli presentert for publikum.

Gammeldagan:

Og så ble barneparken åpnet

For 50 år siden ble det meldt om åpning av en barnehage i Fosna-Folket.

Krim og mysterier:

Grotesk vise hadde rot i virkeligheten

Trettenåringen fødte i såkalt dølgsmål og prøvde så å få grisene til å spise barnet. Historien opptrer i en sang, og den skal vise seg å være basert på autentiske hendelser

Møtte en av de siste gjenlevende Austrått-fangene

Av 640 jugoslaviske krigsfanger som ble satt i tysk fangenskap på Ørlandet under 2. verdenskrig, er Radisav Planincic en av ytterst få som fortsatt lever.

Gammeldagan:

Med geit som trekkhest

At geit kan brukes som trekkhest er noe som har vært kjent i lang tid.