Festivalleder Øyvind Sandø var «i hundre» etter at Fevåg fiskefestival lørdag 29. juli samlet rundt 500 deltakere.

– Jeg vet ikke om det er et rekordår siden den første festivalen i regi av Fevåg båtforening på slutten av 80-tallet, men vi kan ikke annet enn å være fornøyd med oppmøtet, sier Sandø som takker de mange frivillige som stilte opp og gjorde festivalen mulig.

Småfiskere

Selve fiskekonkurransen hadde 143 deltakere. Størst fisk i klassen for barn fikk Mads Årbogen på 3.9 kilo foran Mikkel Øvergård med 3,4 kilo og Iver K. Dahle med 3,2 kilo.

I seniorklassen stakk Lene M. Jensen av med den gjeveste prisen etter å ha fått i land en fisk på 4,52 kilo. På de neste plassene fulgte Egil Wilmann og Robert Karlsen, begge med 2,33 kilo, og Eilif Tetli med 1,95 kilo.

Planken

Foruten fiskekonkurranse var det mange andre populære aktiviteter som blant annet «Gå planken», bruskassebygging, ridning og hoppeslott.

Ni år gamle Erlend Langås fra Vikhammeråsen i Malvik var på besøk hos morfar og mormor på Fosen, og han prøvde flere av aktivitetene.

I bruskassebyggingen fikk han satt opp hele 20 kasser før det hele raste sammen og han ble hengende i sikkerhetsselen en god del meter over bakken.

– Det var litt skummelt men også artig, sier Erlend.