I cupens 1. runde må nemlig Tippeliga-lagene møte lag fra 3.- eller 4. divisjon. Vanvligvis setter fotballforbundet opp Rosenborg mot lag fra Trøndelag i 1. runde, men av og til sendes «Troillongan» til andre landsdeler. Det har skjedd tre ganger de siste ti årene.

Dersom Rosenborg får trøndermotstand, er det ett av disse lagene som får storfint besøk i midten av april:

  • Åfjord (slo Rørvik 9-8 etter straffekonk i 2. kvalifiseringsrunde)

  • KIL/Hemne (slo Meldal 3-0 i 2. kvalifiseringsrunde)

  • Charlottenlund (slo Steinkjer 5-2 etter straffekonk i 2. kvalifiseringsrunde)

  • Trygg/Lade (slo Orkla 2-1 etter ekstraomganger i 2. kvalifiseringsrunde)

  • Kolstad (slo Heimdal 7-6 etter straffekonk i 2. kvalifiseringsrunde)

Hvem som møter hvem i 1. runde blir offentliggjort fredag klokken 13.00. Det er Norges fotballforbund sentralt som setter opp kampene etter skjønn. Hvilke lag og regioner i Trøndelag som har fått besøk av Rosenborg i cupen tidligere, blir vektlagt.

Slik sett bør Åfjord stille sterkt. Laget har aldri møtt Rosenborg verken i cupen eller i treningskamper. Det nærmeste er Åfjords kamper mot Rosenborgs andrelag i 3. divisjon. Det er også 12 år siden sist Rosenborg besøkte Fosen i en cupkamp. Det skjedde på Langsand i Rissa i 2004. Siden den gang har Rosenborg spilt cupkamper i Namsos, Verdal, Steinkjer, Stjørdal, Hemne, Orkanger. For å nevne noen. I tillegg har Rosenborg flere ganger møtt bydelslubber i Trondheim.

Åfjord bør gå foran KIL/Hemne som Rosenborgs motstander i cupens 1. runde. KIL/Hemne møtte Rosenborg i cupen i 2007. Laget fra Hemne har også møtt Molde i cupen i løpet av de siste ti årene.

Kolstad bør heller ikke velges foran Åfjord som Rosenborgs motstander. Kolstad møtte nemlig Rosenborg i cupen for to år siden. Da tapte bydelsklubben 2-10.

Charlottenlund og Trygg/Lade er imidlertid mulige motstandere for Rosenborg. Charlottenlund har møtt Rosenborg i cupen to ganger tidligere. I 1983 og i 1985. Det begynner å bli lenge siden.

Trygg/Lade har etter det Fosna-Folket klarer å finne ut, aldri møtt Rosenborg i cupen.

Så spørs det hva fotballforbundet vektlegger. Rosenborg har som sagt møtt flere bydelslag fra Trondheim siden sist de besøkte Fosen. Litt av sjarmen med cupens 1. runde er også at storlagene skal møte de virkelige askeladdene. Og Åfjord er utvilsomt den største askeladden blant trønderlagene i 1. runde. I fjor ble det nærmest en vane at laget tapte med tosifret antall mål. Åfjord rykket ned fra 3. divisjon med dunder og brak. Og nå er plutselig de samme gutta klare for 1 runde i cupen. Det er litt av en historie. Og den bør bli kronet med oppgjør mot Rosenborg på Åset.

LES MER: Alt om cupthrilleren i Rørvik