Gina Uthaug trives godt i HV. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Gina Uthaug trives godt i HV. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Kneppeteltet er en annen form for telt ungdommene lærer å bruke. I likhet med lagsteletet må arbeidsgrop og vindmur graves. Henrik Rye graver arbeidsgropen mens Gina Uthaug graver vindmur. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Kneppeteltet er en annen form for telt ungdommene lærer å bruke. I likhet med lagsteletet må arbeidsgrop og vindmur graves. Henrik Rye graver arbeidsgropen mens Gina Uthaug graver vindmur. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Skytebaneleder Erlend Rædergård og veileder Kjetil Rødsjø forklarer og demonstrerer en øvelse på skytebanen. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Skytebaneleder Erlend Rædergård og veileder Kjetil Rødsjø forklarer og demonstrerer en øvelse på skytebanen. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Ungdommene setter teori ut i praksis. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Ungdommene setter teori ut i praksis. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Torgrim Sund holder leksjon i GPS og kart og kompass. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Torgrim Sund holder leksjon i GPS og kart og kompass. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Torgeir Johnsen, Gina Uthaug og Henrik Rye graver vindmur, arbeidsgrop i teltet og fyller gulvet med granbar for isolasjon. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Torgeir Johnsen, Gina Uthaug og Henrik Rye graver vindmur, arbeidsgrop i teltet og fyller gulvet med granbar for isolasjon. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Oppstilling før busstransport til feltøvelsen. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Oppstilling før busstransport til feltøvelsen. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Alle ungdommene som deltok på årets påskesamling. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Alle ungdommene som deltok på årets påskesamling. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

Ungdommene lærte også søke og graveteknikk i snøskred. (Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret)

Ungdommene lærte også søke og graveteknikk i snøskred. Foto: Kristian Kapelrud/Forsvaret

– Vi koser oss veldig og har et godt samhold 

Gina Uthaug fra Ørlandet var en av årets 37 deltagere under påskesamlingen til Heimevernets ungdomsavdeling (HVU) på Værnes i Stjørdal.

Hun synes det var en fin opplevelse.

– Vi koser oss veldig og har et godt samhold», forteller Gina Uthaug.

Et innblikk

Heimevernets ungdomsavdeling (HVU) er et tilbud til ungdom som gjennom aktiviteter, konkurranser, samlinger og utvekslinger gir de et innblikk i hva Forsvaret er.

– HVU har for mange vært, og er fremdeles, et springbrett til en militær karriere, opplyser Kristian Kapelrud, presse- og informasjonsoffiser i Trøndelag Heimevernsdistrikt, HV-12.

Påskesamlingen er en årlig begivenhet som vektlegger friluftsliv og overlevelse på vinterstid. I forkant av, og under feltøvelsen, gjennomføres leksjoner hvor de tilegner seg kunnskap om å klare seg utendørs om vinteren.

– Morsomt og lærerikt

– Det er veldig morsomt og lærerikt. Vi har mange nyttige leksjoner, men ikke minst så lærer vi samhold og hvordan vi kan jobbe med andre, forteller Gina Uthaug.

– I forkant av øvelsen fikk ungdommene leksjoner i hvordan forsvarets bekledning brukes mest effektivt og på riktig måte samt en leksjon i frostskader som dekket alt fra generell nedkjøling til overfladiske og dype frostskader. Ute i felt fikk ungdommene leksjoner i hurtigbivuakk, skarpskyting, GPS, kart og kompass og rutiner ved snøskred, forteller Kristian Kapelrud.

comments powered by Disqus
Forsvaret

– Vi koser oss veldig og har et godt samhold 

Gina Uthaug fra Ørlandet var en av årets 37 deltagere under påskesamlingen til Heimevernets ungdomsavdeling (HVU) på Værnes i Stjørdal.

- Støyisoleringen kan gi vinn-vinn-situasjon

Støygruppa Ørland ber huseiere tenke seg om før tiltak settes i gang.

330-skvadronen på plass i ny base

330- skvadronen er nå på plass med Sea king i redningshelikoptertjenestens nye bygg på Ørland flystasjon. - Vi er stolte av den nye, moderne basen og håper bygget vil være til nytte i deres viktige arbeid med å redde liv og helse, sier prosjektsjef Odd-Erik Martinsen i Forsvarsbygg.