– Fokuset vil bli økt rekrutering til befalsutdanning og fremtidig tjeneste i Heimevernet.

Det opplyser kaptein Rune Haarstad i Heimevernets distrikt 12, HV-12, til Fosna-Folket.

HV-12

33 trønderske HV-ungdommer fikk smake på dette, da de fikk en solid innføring i vintertjeneste i påska. Ungdommer fra Namsos, Steinkjer, Stjørdal, Trondheim og Ørland deltok. HV-12 sammen med HV-02 og HV-08 fører ungdomstjenesten videre.

– Årets påsketjeneste ga oss stor variasjon i vær og føreforhold. Fra sol til regn og 12 - 15 meter i sekundet med vind, forteller leder for øvelsen, Arnstein Stenbro.

– Ungdommene vi har i HV-12 viser alltid mye stå på- vilje, og dette ble en skikkelig smak på feltliv under vinterforhold, legger han til.

Dette skjedde

Her er rapporten som er laget etter samlingen i påska:

 «Ungdommene møtte på Værnes fredag kveld for uttak og klargjøring av utstyr. Det ble også gjennomført leksjoner i grunnleggende vintertjeneste som bekledning, frostskader og tilpassing av ski. Det var med ungdommer fra de fleste av gruppene i begge trønderfylkene.

Lørdag morgen ble ungdommene fraktet med buss til Haltdalen, hvor det ble gjennomført lagsvis forflytting til baseområde 1. Første natt ble gjennomført i lagstelt. På kvelden ble undervist i skiteknikk, primus og opptenning av bål.

Søndag formiddag ble det gjennomført skyting med hele troppen. Før lunsj ble det gjennomført en leksjon i hurtigbivuakk. Etter lunsj satte lagene i marsj mot baseområde 2. På kvelden var ungdommene ute i ett skikkelig ruskevær, og fikk trent på orientering. Natten ble tilbrakt i knepptelt.

Mandag formiddag ble det undervist i grunnleggende skred og kameratredning. Ungdommene fikk også lære hvordan man tar en snøprofil.

Etter lunsj forflyttet lagene seg til baseområde 3. Her ble det etablert en gapahuk for hele troppen. På kvelden ble det gjennomført grilling, og vist film på storskjerm ute i gapahuken.

Tirsdag morgen klokken 05.00, ble ungdommene vekket. Gapahuken ble revet, og troppen satte i marsj mot pick up. Ved ankomst Værnes Garnison, ble det gjennomført puss, vedlikehold og oppsummering.»

Marius Opheim i front på ski med pulk. Noen må gå foran for å tråkke spor. Foto: HV-12