Mange stiller slike spørsmål, inkludert meg selv.

Jeg vil belyse en liten del om hvorfor jeg mener vi trenger denne dagen og oppmerksomheten rundt den.

Kvinner i hele verden trenger hjelp fra oss som har mulighet til å uttale oss fritt uten å havne i fengsel eller bli drept. Vi er heldige som bor her i Norge og vår kamp er en helt annen en den som utspiller seg i andre deler av verden. Det trengs stort fokus på disse kvinnene/ jentene som ikke har mulighet til å velge selv. Jeg vil først og fremst uttale meg på vår evne til å stå opp for disse kvinnene, jentene for jeg er usikker om vi evner å gjøre det. Hæ tenker du kanskje, men jeg er faktisk usikker på det. Hvorfor?

Jo, se hva vi "tillater" og lar "skli forbi" når det gjelder våre egne barn og ungdommer...

Reklamebransjen, motebransjen, seksualiserte sanger som synges i alle aldersgrupper med innhold som jeg velger å ikke publisere. Gubber i politikken som har for vane å gjøre narr av damer som hevder seg og tyr til personifisering og kjønn da de går tom for saklige argumenter og da kommer undertrykkinga til syne, det er selvfølgelig ment som spøk og det må man tåle? Må en det?

Jeg mener vi kvinner må slutte å snakke ned oss selv, slutte å misunne hverandre, vi er ofte de verste kvinneundertrykkerne og tror at det å utslette seg selv er ydmykt å fint. Det er det ikke! Vi brenner oss ut og tillater andre og oss selv å undertrykke oss. Jeg mener det er en viktig kamp å ta. Jenter som lar seg operere for å endre på utseende som i utgangspunktet er helt normalt, forstørring av pupper og endring på kjønnsorgan fordi noen hevder å vite hva som er finest og best og dette kommer fra en plass. Dessverre tror jeg det kommer fra oss kvinner selv med pådytt fra motebransjen og også fra menn. Der er vår kamp, kvinner skal få være den de er og ha eierskap til det mangfoldet som vi er. Hvem bestemmer normene og hvem er det som lar seg diktere? Jo det er vi kvinner, og dette gir vi videre til våre jenter. Vi lar oss undertrykke og utsletter oss selv. Vi kvinner er så flinke til å stille opp, men vi er også flinke med å dolke andre kvinner i ryggen og trampe hverandre ned, vi kan ikke fortsette slik! Vi må gå i mot seksualiseringen av oss som skjer daglig og da kan vi ikke gå løs på hverandre, vi må stå sammen! Det er ikke greit at "fitte", og "knulling" av jenter skal være det som barna går rundt å synger, som om det  er inn og kult, det er rett og slett tillatelse til å omtale kvinner som et sexobjekt. Det er ikke uskyldig moro, se over dammen og holdninger til kvinner der? De fleste er i mot denne formen for kvinneundertrykkelse, men hva hjelper det når makten innehas av slike holdninger? Det kan aldri skje i Norge, jo det er nettopp det det kan. Vi har en tendens til å hoppe over egne holdninger og late som om de ikke finnes og at alt er de nye landsmenn sin skyld. Det er ikke det skjønner du, det er ansvarsfraskrivelse å si sånn.

Historier fra unge damer som jobber i barer forteller om voksne menn som tar seg friheten til å daske litt på rumpa og komme med seksualiserte hint, men som selvfølgelig er imot slik adferd i edru tilstand og de mener selvfølgelig ikke noe med det og såpass må ei dame tåle når en jobber på bar........ ?

Vi bør begynne å feie for egen dør og se på egne holdninger og ta de på alvor. Vi har barn som kopierer det vi gjør og det er skremmende å se utviklingen og språket som blir brukt blant de yngste, men det er vårt ansvar og den kampen må vi ta.

Jeg startet innlegget med usikkerhet over vår evne til å stå opp for kvinner/jenter i hele verden. Jeg har prøvd å dele litt av mine tanker og frustrasjoner rundt dette. Vi er ikke ferdig med å kjempe denne kampen her hjemme og jeg mener det er på tide at vi våkner opp fra vår dvale og står sammen om å bekjempe diskriminering av jenter/kvinner. Beste utgangspunkt er å se på egne holdninger, da kan vi stå opp for oss selv og sammen stå opp for jenter og kvinner i resten av verden.

Takk for oppmerksomheten!

Tina Marie Rødde Paulsen

Ørland Arbeiderparti